Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem z moim e39. Gdy auto długo stoi i chce je odpalić to odpala na chwile i gaśnie. Potem odpalam za drugim razem auto pali na dotyk i już jest wszystko ok. Czasem się zdarzy, że odpalę pokuleje tak przy 500obrotów i potem wejdzie na ssanie i jest ok. Zauważyłem jeszcze, że na ssaniu auto jakby głośniej chodziło (jakby dziura w wydechu) Co to może być ? Ostatnio wymieniane były świece

Dziękuję za pomoc i zainteresowanie tematem pozdrawiam

Opublikowano
Mialem to samo na poczatku pozniej sie pogarszalo tzn odpalal za 3 lub 4 razem zima po 10 razy krecilem pojechalem na kompa wyszlo czujnik polozenia walka i czujnik temperatury silnika wymienilem auto nie do poznania :D
Opublikowano
Czujnik położenia wałka wykluczam bo w poprzednim bmw miałem kilka razy ten błąd. wydaje mi się, że może to być z tą temperaturą bo im zimniej tym gorzej odpala. A gdzie znajduje się ten czujnik temperatury silnika ? To jest ten czujnik http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DR41&mospid=47554&btnr=11_1480&hg=11&fg=15 numer 14 ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Miałem kiedyś identyczne objawy w e36 jeszcze.

Winna była pompa paliwa. Po wymianie juz się nie powtarzało.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U mnie też normalnie smigał tylko z odpalaniem był cyrk.

Nie wiem jak ją sprawdzić.

Ja wymieniłem w ciemno bo już miałem dosyć dochodzenia o co jej chodzi.

Wcześniej zmieniłem większośc czujników.

Stara pompa podawała paliwo ale chyba ciśnienie nie było już wystarczające.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Raczej wydajności w jednostce czasu.

Również noże to byc jakaś niedrożnośc na drodze paliwa.

Może filtr zapchany?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
pompa nie wyjdzie na kompie...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

wymieniona pompa paliwa, filtr paliwa, czujnik temperatury, a problem jest dalej ten sam jakieś sugestie ?

Problem rozwiązany winny był regulator ciśnienia

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=DR41&mospid=47554&btnr=13_0644&hg=13&fg=15 numer 7 może się komuś przyda :lol:

• 2 tygodnie później...