Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

mam pytanie zostawilem auto w warsztacie i dzis dzwonie zeby odebrac a mechanik stwierdza ze aby ekstra chodzilo trzeba robic wtryski.....przynajmniej je przeczyscic!!!

stąd moje pytanie po czym mozna stwierdzic ze wtryski są do czyszczenia koszt 200zl, lub wymiany koszt 100zl/szt

od czegos sie brudzą...dodam ze auto chodzi na gazie

czy zalezy to od jakosci paliwa zwykle tankuje na neste lub BP

chodzi oczywiscie o wtryski benzyny

silnik m42 318is 94rok 200tys przebieg

Opublikowano
Z tym płynem to polecam STP (chyba czarne opakowanie)
Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda, że jest to wieko od trumny.
Opublikowano
dzięki chlopaki ale po czym mechanik stwierdzil ze sš do czyszczenia bšdz wymiany i jakie sš objawy i czym moze to byc spowodowane czyli np zla jakosc paliwa itp
Opublikowano
no wlasnie zebym to ja jeszcze jezdzil na gazie ....ale ja mam sekwencje wiec i tak zaczynam podroz od benzyny no to jak sie wtryski mogą zapiec a przynajmniej raz w tygodniu jezdze caly dzien na benzynie,.......nic nie rozumiem
Opublikowano
Mechanik zajrzal do swojej kasy i stwierdzil,ze jest cieniuto :P

Wiec postanowil poprawic swoje finanse niewiek\lkim wysilkiem.

pozdrawiam

Dokladnie, a przy czyszczeniu zastosowal by zapewne plyn wsponiany wczesniej... :evil:

Opublikowano
Witam

Jak jezdzisz na gazie to wtryski przyda sie wyczyscic,ale cena chyba za wysoka.

pozdrawiam

to chyba nie wyciagałes nigdy w Is-ie wtrysków i nie wiesz ile z tym jest zabawy, po wyciagnieciu wtrysków polecam wyczyścic je dokłądnie i wymoiczyć je w nafcie przez całą noc. Jak są wtryski mocno zapieczone to nawet STP i inne cuda nie pomogą.

ZAWIOZĘ NA ŚLUB !!!!

%5B640%3A129%5Dhttp%3A//xenonis.whitestarprogramming.de/save_the_e36/img/pics/banner.gif

Opublikowano

dzieki Kujon za info..no ale moje pytanie czemu mialy byc zapieczone jak jezdze na benzynie i jest ok tylko sie trzesie przy zapalaniu.....

/od czegos sie by zapiekly jak na sekwencji rozpalam na benzynie i jezdze dosc duzo na benzynie

Opublikowano
mam podobny problem, ale w TDS jak zaleje salbsza jakosc paliwa (shell extra) to co jakis czas wlancza mi sie kontrola wtryskow (taka dziwna ikonka przypominajaca wtrysk) i powoduje to odciecie paliwa.... co moze byc tego powodem zabrudzone wtryski czy to cos innego ...?
Opublikowano

wlasnie wrocilem od mechanika......

problem z wtryskami załatwie w nastepnym tyg. moze

w kazdym razie mechanik mi obiecal ze ktos z jego znajomych robi je na maszynie czyli czysci.....

koszt okolo 200zl wiec pewnie sie skusze bo ja musze miec w swoim aucie wszystko ok :mrgreen:

aha i nie paliwo je zanieczyszcza....bo stwierdzil ze nawet z Niemczech przyjezdzają juz z brudnymi :cry2:

pozdrawiam