Skocz do zawartości

pada baterja dlaczego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jusz pisalem ale mój temat wyparował. Rozładowuje mi aku po 2 dniach jest nowy ,regulator tesz wymieniłem ładowanie 14.4v morze ktoś coś wie ,dzienki z góry
Opublikowano
tylko zwarcie, sprawdź elektryke

Czarna Eta (SOLD)................Granatowy Mieczysław (LIVE!).......................Czarna Szmata

http://www.gimnastycy.pl/avatar.jpg

Opublikowano

nie ma innej mozliwosci, gdzies masz przytyk masy z plusem, nie ma w samochodzie takiego urzadzenia ktore rozladuje w 2 dni aku, chyba ze radio gra, ale to tez musialoby ciagnac dobry power, moze gdzies jakis niezaizolowany kabel przytyka sie z masą...

rozwiazanie jest jedno żeby znaleśc winowajce, niestety troche potrwa ale nie znam innego sposobu na szybką lokalizacje.

wyjmij wszystkie bezpieczniki i wkladaj je pojedynczo reaktywując elektryke w aucie od systemow najbardziej potrzebujących, silnik, swiatla itd, konczac na najmniej istotnych, radio, zapalniczka

zostaw samochod na te 2 dni za kazdorazowo nowo wlozonym bezpicznikiem, albo po paru h kontroluj poziom naladowania akumulatora, w koncu trafisz na bezpiecznik ktory po wlozeniu wyssa ci prad z aku, potem lecisz po wiazce/wiazkach od tego bezpiecznika i szukasz na niej problemu lub w urzadzeniach ktore podlacza

chyba ze masz sprzet do pomiaru, to mozesz sobie zmierzyc pobor pradu na kazdym z bezpiecznikow

Czarna Eta (SOLD)................Granatowy Mieczysław (LIVE!).......................Czarna Szmata

http://www.gimnastycy.pl/avatar.jpg

Opublikowano
  • Moderatorzy

Twój poprzedni post "wyparował" bo wszystko było niezgodnie z zasadami panującymi na tym forum - pisanie wielkimi literami całego postu, bezsensowny tytuł wątku, brak modelu jakiego dotyczy itd...

Ten już jest nieco lepszy. Ale Marek - jak coś piszesz to skup się. Napisałeś tutaj 2 krótciutkie posty a błedów zrobiłeś więcej niż niejedna osoba w 200 postach.

baterja, jusz, tesz, morze (zamiast może), dzienki, prond :roll:

Pozdrawiam

Admin

Opublikowano
  • Autor
dzięnki kalmi. admin pardon ale z blendami mam problem większy niż z autem mam dysleksje.zasady naruszyłem bo jestem nowy w klubie wybacz nie poczytalem. jusz dziś sprubuje mierzyć pozdrawiam
Opublikowano
!!! Wreszcie Admin zwraca uwage na bledy ortograficzne!!! Od dawna planowalem jakos delikatnie zasugerowac administracji serwisu, ze czasem ilosc ortografow jest tak zatrwazajaca, ze az prosi sie o zwrocenie uwagi ... Prosze tak trzymac. :clap:
Opublikowano
Nie napadajcie na Marka, skoro napisał, że ma dysleksję i nie podlizywać się Adminowi :nienie:
Opublikowano
  • Autor
dzięki tomel że stałeś w mej obronie ,wracajac do tematu mierzylem pobory na bespiecznikach i okej coś chyba nieraz mi nierozłancza może ktoś miał taki przypadek pozdrawiam
Opublikowano

Witam!

Panie Oskwil ,oj nieładnie przecież gośc napisał ,że ma dysleksję to po co te uwagi!!!!!!!!!!

A nawiązując do problemu niech elektryk sprawdzi czy sam akumulator nie ma zwarcia na celach!!!!!

Pozdro!!!!!!!!!!

Opublikowano
Prosze czytac ze zrozumieniem! Aby unikac duzej ilosci bledow, mozna dokonac uprzedniej edycji posta w edytorze tekstow. Kolega nie napisal, ze cierpi na dysortografie, dysleksja to trudnosci w czytaniu. Prosze zamknac tego posta.
Opublikowano

Witam Daj spokoj :P

Przeciesz kaszdy pirze jak omie!

Jak moszna poprawisc bledy jak sie nie wie w czym zecz?

pozdrawiam