Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Otóż zawziąłem się i mam zamiar doposażyć auto w port USB.

Obecnie jestem po montażu mulfa 2'go high (poprzednio mulf 1), kodowaniu VO (6FL), przekodowaniu CAPPL i Mulfa. Moduł działa poprawnie (bluetooth się łączy, sterowanie głosowe działa). Problem z jakim się teraz borykam to to, że opcja wyboru usb nie pojawiła się w menu nawigacji CCC- tak jak na zdjeciu ponizej:

http://www.e90post.com/forums/album.php?albumid=5999&pictureid=33216

Nawigacja ze zdjęcia to CCC w wersji 1, w moim aucie zamontowana jest taka sama. Dodam że nawigacja ma update'owany soft (wesja szara). Przejrzałem kilkukrotnie trc z opcjami modułu cappl i powiem szczerze skończyły mi się pomysły co można byłoby z tym zrobić :mad2: Jestem wdzieczny za jakiekolwiek wskazówki.

Opublikowano

Oho, temat jest chyba niszowy ;)

W miedzyczasie update'owałem sp daten do 53.3 i odpaliłem winkfp. Zastanowiła mnie pewna rzecz.

Otóż np z INPY wynika że wersja softu dla CCA060 to 9193884 a winkfp, jesli wybiore opcję "Update ZUSB" proponuje update na tą samą wersję. Ciekawe natomiast jest to że jesli wybiorę opcję "Choose ZUSB" dostępne są (jak mniemam nowsze) wersje: 9193886, 9193888 oraz 9197798.

I tu moje pytania:

1. Dlaczego w trybie "auto" winkfp nie proponuje powyższych wersji ?

2. Czy mogę zrobić bezpiecznie update do nowszych wersji wybierajac je recznie ?

• 2 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Doposażyłem mulfa dla opcji 6fl czyli usb.

Niestety po dodaniu kodu 6fl do cas i frm oraz przekodowaniu auta nic to nie pomogło. ( nie miałem widocznego audio aux w ccc )

Aktywacja opcji MM_DEVICE w module CAPPL nie pomogła.

Dopiero dzięki koledze VInce doszedłem do tego że brakowało u mnie wpisu w mulfie.

API_EIN_AUS

aktiv

i do tego :

API_USB_EIN_AUS

aktiv

• 2 lata później...