Skocz do zawartości

E36 - wolno otwierająca sie szyba elektryczna.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam..

W przyszłym tygodniu zabieram się za sprawdzenie dlaczego bardzo wolno otwiera mi się szyba w drzwiach kierowcy.

Dodam, że przy zamykaniu działa jak należy.

Pytanie mam takie, w jakie części warto się zaopatrzyć i wymienić, jeśli ktoś zna numery OE to prosiłbym tutaj o podanie to od razu zamówiłbym sobie w sklepie, żeby później nie latać z rozebranymi drzwiami do sklepu i czekać nie wiadomo ile na daną część.

Jeśli ktoś ma tutaj na forum doświadczenie w tej sprawie to chętnie także wysłucham jak rozebrać cały boczek i dostać się do elementów odpowiadających za zaistniałą sytuację.

Mój samochód do e36 w wersji sedan z przodu elektryczne szyby.

Pozdrawiam

Opublikowano

Z częsci które ci potrzebne to:

Jeżeli pęknięte: http://allegro.pl/p005-spinka-szyby-bmw-3-e36-5-e34-7-e32-z3-passat-i4478078323.html

Lepiej mięć komplet tych spinek do boczków bo często pękają: http://allegro.pl/spinka-spinki-tapicerki-bmw-3-e36-e46-5-e39-10szt-i4559000306.html

Co do rozebrania to proste. Ściągasz zaślepki za uchwytem za który łapiesz za drzwi by je zamknąć, sciągasz ramkę z klamki wewnętrznej ( odsuwa się ją w którąś stronę i schodzi ). Następnie odkręcasz plastik od tego bolczyka do zamykania. Teraz od dołu łapiesz za boczek i wypinasz spinki, trzeba to zrobić dość mocno bo zazwyczaj dobrze trzymają. i po kolei wypinasz je idąc od dołu do góry i ściągasz. Pamiętaj o odpięciu głośnika i regulacji lusterek jeżeli masz. To tyle chyba. :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli mogę doradzić to spinki boczków drzwi kupowałem w motoryzacyjnym po 1,20 za szt :wink:
ec2Wze6.jpg