Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie. Mam do was pytanie ponieważ zakupiłem 1 raz w życiu baware i w dodatku diesla. Miałem problem z termostatem przy silniku bo łapał temp tylko w mieście a na trasie momentalnie spadała. Rozebralem i okazało się ze plastiki które trzymały termostat były złamane i w rezultacie termos latał luzem, zmieniłem i wszystko było pięknie aż do momentu kiedy nie włączę 32 stopni na klimatroniku, wtedy leci gorące powietrze ale temperatura spada o jakieś 20 st. Czym to może być spowodowane? Pozdrawiam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co konkretnie zmieniłeś i jakiej firmy? Daj jakieś foto czy coś, bo jakoś nie dociera do mnie to co piszesz :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak dobrze odpowietrzyłeś to teraz w kolejce czeka termostat egr.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tego nie wiem, ale jak termostat główny jest dobry, zalałeś płynem, nie wodą, nie ma przecieków i dobrze odpowietrzyłeś to innego wyjścia raczej nie ma. Możesz go wykręcić i dmuchnąć, jak przelatuje jak przez rurkę to na śmietnik.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Spada o 20 stopni i juz nie rosnie? Przy pierwszym nagrzaniu do pionu bez ogrzewania, to normalna sprawa, ze spadnie po wlaczeniu. Ale pozniej powinna wrocic do normy...
http://img215.imageshack.us/img215/8469/forrp.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Mi jak miałem zepsuty termostat EGR (DIESEL) to w lecie było nie zauważalne, ale jak zrobiło sie zimniej to temperatura w trasie jakieś 80-pare stopni spadała w mieście było OK

Ale kolego jak ustawisz na 32 stopnie na klimatroniku to tak intensywnie odbiera ciepło że temp może spaść, zwłaszcza że elektryczny dogrzewasz w lecie nie pracuje, tak sie zmniejsza temperaturę przy np uszkodzeniu wiatraka chłodnicy ogrzewanie na max i wentylator ma max