Skocz do zawartości

[e39] montaż radia nieoryginalnego pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam postanowiłem wymienić w swojej 5-ce radio z oryginału na Pioneera kupiłem złączę ISO do bmw zdemontowałem radio i kaseciaka podłączyłem jak trzeba to złącze do nowego radia. Prąd dochodzi do radia wrzucam płytę i cisza brak dzwięku z głośników ani radio ani CD ani aux nie działa. Czego to może być wina i czy ktoś miał podobny problem? Radio Pioneera raczej dobre bo jeszcze kilka dni temu sprawdzane u kolegi w aucie. Chce sprawdzić inne radio nieoryginalne może wina radia sam nie wiem.

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedz :)

Opublikowano
Sprawdz radio jak dobre na 100% to zostaje kwestia podglaczenia glosnikow. Moze piny we wtyczkach sie nie zgadzaja. Kable powinny byc podpisane i kolorystycznie tez podobne wiec popatrz czy dobrze jest. Innej opcji nie ma
-->> masz problem z bmką, potrzebujesz diagnostyki, podpięcia pod kompa? napisz a pomogę[/b
Opublikowano
Tylko najdziwniejsze jest to ze na radiu orginalnym od bmw businnes graja glosniki normlanie sprawdze inne radio moze akurat :p
  • Moderatorzy
Opublikowano
Problem może być na przejściówce tej ze złaczki BMW na ISO. U mnie wszystko było zgodnie ze schematami, które znalazłem w necia, ale jednak z jakiegoś powodu musiałem zamienić zasilanie z podświetleniem (u mnie sprawa była o tyle łatwiejsza, że radio tylko na włączonych światłach postojowych zaczynało działać ;) ). Sprawdź miernikiem dokładnie jak idzą kable głośnikowe w Twojej przejściówce, a jak masz miernik poprostu podepnij i zmierz.