Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prosze o rade czy 4X100 17" 7j o ET45 beda pasowaly do E30??

konkretnie chodzi mi o rozmiar czy 17 wejda mi na E30 z opona

215/40 ZR 17 i czy ET 45 pasuje do E30?

Opublikowano

Sorzystaj z opcji szukaj już był podobny temat

Z resztą sam podobny przerabiałem więc napisze tak

W ksiązce serwisowej E30 Et na jakim wychodzi auto z fabryki to 35

Moje zimówki to ET37 i większego chyba nie da rady założyć bez dystansów

A czy koła 17 wejdą

-wszystko zależy od zawieszenia opon itd.

najlepiej zrób przymiarke przed zakupem

http://img92.imageshack.us/img92/1637/dddd6cx.jpg
Opublikowano

Nie to ET :mad2: Ja bym dal sobie spokoj, chyba ze chcesz sie bawic w dystanse co jest raczej nieuniknione. ..

p.s. jakies waziutkie te fele przy 17-tce szerokosc tylko 7 cali :jawdrop: i jeszcze takie ET, napewno nie sa to felgi do BMW.

PZDR :cool2:

Opublikowano
Nie to ET :mad2: Ja bym dal sobie spokoj, chyba ze chcesz sie bawic w dystanse co jest raczej nieuniknione. ..

p.s. jakies waziutkie te fele przy 17-tce szerokosc tylko 7 cali :jawdrop: i jeszcze takie ET, napewno nie sa to felgi do BMW.

PZDR :cool2:

Jestem tego samego zdania :cool2:

http://img92.imageshack.us/img92/1637/dddd6cx.jpg
Opublikowano

felgi podejda ale jak pisali poprzednicy dystanse wymagane - a felgi sa pewnie od auta z grupy Vw.

Pozdrawiam

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano

Ja mam u siebie w e30 17/7 cala kola et maja 35 no i straszne balony poprzedni wlascicil zalozyl 225/45 i 235/45 przod przy maxsymalnym skrecie troskze obciera ale da sie jeżdzic.

A co do et jesli było by ono np 45 to fele bedzie sie bardziej chowac czy wystawac poza auto???

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
25mm dystansu beda ladnie wypelniac nadkola i nawet przy obnizeniu 60/40 nic nie bedzie obcierac jezeli na przodzie 215/40 na tyl wejda wieksze
Opublikowano
25mm dystansu beda ladnie wypelniac nadkola i nawet przy obnizeniu 60/40 nic nie bedzie obcierac jezeli na przodzie beda nie wieksze opony jak 215/40 na tyl wejda wieksze