Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy ktos juz cos wie na temat nowej ustawy o opłacie ekologicznej która ma byc wprowadzona zamiast akcyzy.

Bo własnie sprowadziłem 530d e39 i usłyszałem że jesli samochód spełnia normy euro 3 to juz nie bedzie sie nic płaciło?????

czy to jest mozliwe ????????????

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
Kolega opłacał w piątek sprowadzone auto i narazie nie wymagali owej opłaty ekologicznej.Moze wprowadzą ją od 1-go maja.Więc spiesz się.
Już po E30...teraz szukam...szukam...hmmmm....może E36 325 Cope.
Opublikowano

O rany, ile razy mozna pisac: NA RAZIE NIC NIE WIADOMO.

Na wszystkich portalach pisza o kolejnym poronionym pomysle rzadu, z ktorego prawdopodobnie nic nie bedzie, bo narusza unijne prawo o swobodnym przeplywie towarow.

A jezeli nawet nasi genialni politycy ulegna lobbystom z branzy dealerow nowych samochodow, to i tak minie duzo czasu, zanim ten podatek wejdzie, a potem beda sie musieli z niego wycofac, tak jak z zawyzonej oplaty za karte pojazdu.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dokładnie - nic nie wiadomo.

Panfil - pamiętaj, że poronione pomysły przelatują przez rząd jak burza i są zatwierdzane. Aż się prosi, żeby wspomnieć o podniesieniu akcyzy na LPG - to był moment.

Kai
Opublikowano
TAK jak pisal kolega KAI w tym kraju nic do konca nie wiadomo.PEWNEGO dnia zbudzimy sie i ni stad ni z owad bedzie gotowa ustawa bo te DEBILE czytaj....(rzad) maja zwyklych ludzi w .... :?: A co do wycofywania sie z poronionych i nie prawnych ustaw to bylbym ostrorzny.Akcyza prawnie jest to znaczy jej nie ma a kase dalej biora i to w skali kraju calkiem spora :duh: POZDRAWIAM karol :twisted2:
NIE MA JAK 192 KM
Opublikowano
ja w swojej 530d wpisuje na umowie 100E Nie dam sie im wzbogacic to samo z podatkiem recyklingowym 500zł wpisuje na umowie date z grudnia 2005 i niech sie wal... Pajace :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
ja w swojej 530d wpisuje na umowie 100E Nie dam sie im wzbogacic to samo z podatkiem recyklingowym 500zł wpisuje na umowie date z grudnia 2005 i niech sie wal... Pajace :)
:cool2: I tak trzymać
Opublikowano

To dobrze macie bo u nas numer z wsteczną datą nie przechodzi,sprawdzaja wymeldowanie i dochodza kto i do kiedy w niemcowie płacił podatek drogowy bo u nich płaci sie co miesiac,koleś już sie wije jak piskorz bo ma oto sprawe z komunikacja,takze radze 2razy pomyslec zanim datujecie umowe wstecz.pozdro

Opublikowano

własnie dzis gadałem z facetka w komunkiacji i powiedziała ze oni nie dochodza co kiedy było dla niej wazna jest data na umowie :) Powiedziałem jej ze wymeldowanie jest z 18.04, ale ze samochód był kupiony w grudniu i jezdził po włoszech bo moja jest z włoch :) Czyli oznacza to że jej nie interesowało to kiedy co sie z nim tam działo dla niej liczy sie data na umowie i to jest oki.

Wiecie może czy jakis podatek płaci sie we włoszech ???????

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa