Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z poduszka powietrzna w mojej 325i e92. Swieci sie kontrolka poduszki i pasow bezpieczenstwa na desce.

Przeskanowalem samochod oprogramowaniem diagnostycznym i wyglada na to ze cos jest nie tak z prawa kurtyna wiec zaczalem troche szperac:

Wypialem kabel od kurtyny i wpialem w niego miernik. Mierzylem napiecie ale nic sie nie zmienialo po wepchnieciu kluczyka i odpaleniu samochodu.

Jak juz mialem wyciagnieta podsufitke dla porownania zrobilem ten sam test na lewj kurtynie i tam napiecie zmienialo sie od 0.1-0.7V wiec wyglada mi to na uszkodzony kabel albo modul airbag ktory jest w tunelu srodkowym pod podlokietnikiem.

Problem w tym ze nie jestem na 100% pewny czego powinienem spodziewac sie na koncu tego kabelka.

Jak komputer dokonuje pomiarow? Wysyla jakies napiecie i dzieki temu sprawdza jaka jest rezystancja?

Prosze o jakiekolwiek wskazowki. Czego i gdzie powinienem szukac?

Right-curtian airbags / Timeout ID 05H SBSL / Passenger airbag head

BMW 93B1

Opublikowano

2chap bylbys w stanie mi z tym pomoc?

Kiedys probowalem podpiac moja e46 do kompa ale szybko sie zniechecilem po tym jak INPA nie chaiala dzialac na Win7.

Mam kabel, soft tez gdzies powinienem miec.

Podjechalbym do Ciebie ale troszke zadaleko. Ja stacjonuje w Londynie.

Daj znac czy masz chwile to jakos moglibysmy sie zdzwonic.

Pozdro i dzieki za odpowiedz