Skocz do zawartości

740i e38 Problem z odpaleniem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pewien problem z odpaleniem samochodu. Nigdy nie było z tym żadnych problemów (palił z dotyku).

Samochód był na chodzie (silnik włączony) i nie wykazywał żadnych złych objawów. Zaparkowałem, zgasiłem silnik, wysiągnąłem kluczyk, zamknąłem samochód. Wszystko wydawało się OK.

Po godzinie wróciłem otworzyłem normalnie samochód. Przekręciłem kluczyk i nie odpala. Rozrusznik kręci normaline ale nawet nie zaskakuje, wszystkie wskaźniki wyglądają jak zwykle, wszystkie bezpieczniki wydają się dobre. Próbowałem odpalać dwoma oryginalnymi kluczykami. Nie mam zielonego pojęcia o co chodzi.

Objawy jakby nie było zapłonu (ew. nie podawał paliwa) tylko, że trudno, żeby się coś zepsuło na postoju...

Może ktoś spotkał się z podobnym problemem, albo wie o co może chodzić. Czy jest tu jakiś wyłącznik odcinający paliwo podczas zderzenia, który mógłby spowodować takie coś? Jeśli tak to gdzie go szukać?

Dzięki za odpowedzi, mam nadzieję, że ktoś pomoże :)

Opublikowano
znajdz przewód od paliwa odkręć zacisk i sprawdz czy leci to pierwsze, potem zobacz czy jest iskra :duh:
Opublikowano

Zobacz czy masz na "P" jezeli to automat.

oczywiscie to nie jest złośliwa odpowiedz na twoj problem bo kiedys u mnie było podobnie - drazek tez byl na "P" wizualnie a tak naprawde siedzial miedzy "P" a "R" dobrze poprostu nie zaskoczył.

www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
Opublikowano
  • Członkowie klubu

Przypominam iż w temacie po lewej stronie należy zaznaczać jakiego modelu dotyczy pytanie. Jeżeli nie ma na liście Twojego modelu auta to zaznacz INNE BMW, jak temat nie dotyczy samochodu to zaznacz OT.

Edytuj post - w górnym prawym rogu Twojego postu jest ikona zmień.

Pozdro – Krzysiek.

BMW Klub Polska