Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
w ogłoszeniu jest przebieg 154 386 km

Słuchaj ja niedawno też kupiłem żonie x3 z 2008 roku.

Co do przebiegu ...............sam osobiście przywiozłem swoją z serwisu bmw z Belgi z padnięty silnikiem (temat opisywałem na forum - dwumasa dostała takiego bicia, że pękł wał). Auto naprawione ma przejechane 294000 km serwis aso do końca. Do czego zmierzam. Auto z prawdziwym 294000 km wygląda w środku jak nowe ( jakieś minimalne ślady na kierownicy i gałce od biegów, fotele skóra - igła) na zewnątrz igła, jeździ idealnie) Niech to będzie odnośnia dla Ciebie przy weryfikacji przebiegu dla Ciebie. X3 z przebiegiem 154000 musi bardzo dobrze wyglądać i jeździć. Ja z racji tego, że często zmieniam auta ( max 12 miesięcy) kupiłem sobie profesjonalny czujnik lakieru, który też bardzo dużo powie Tobie o historii auta. I nie chcę tu przekreślać aut powtórnie gdzieś lakierowanych ( wystarczy, że jakiś baran przejedzie na parkingu śrubokrętem auto po boku i już mamy problem) ale te nowe czujniki pokażą czy jest powtórnie lakierowany czy szpachlowany z ,,kielni". Jak już znajdziesz godny uwagi egzemplarz postaraj się sprawdzić go w aso. Ja tak robię i jeszcze większej wpadki nie zaliczyłem.

Pozdrawiam!

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Chyba w takim aucie rzeczywisty przebieg zapisywany jest nie tylko w jednym miejscu? Czy w ASO można to jakoś zweryfikować? Nie boję się auta z 200 kkm przebiegu, ale nie lubię jak ktoś kręci... Dosłownie i w przenośni :)

2. Zona jeździ powoli, ale nie aż tak krótkie odcinki (50-60 km i połowę z tego po dwujezdniówce), do tej pory jeździmy dieslem z DPF i jakoś daje radę :)

A co do sztywności zawieszenia żona już pojeździła X3 i jest zachwycona.

Wygląda ładnie, ale sugerowałbym poszukania automatu. Osobiscie uważam ze poliftowa dwulitrówka z automatem będzie lepsza. Nawet kosztem dach panoramicznego.

Opublikowano
Witam jest też zapisywany o czym mało kto wie w skrzynce vtg a można sprawdzić pa softem i moduł swiateł

Zapis jest w wielu miejscach -ale nie ma co sie tym specjalnie sugerowac ,bo ci co zajmuja sie cofanie liczników "profesjonalnie"poza licznikiem od razu tez czyszcza odpowiednio pamiec we wszystkich modułach.

Tez nie mozna byc w 100% pewnym przebiegu na podst.informacji z ASO.

Kiedyś w Superwizjerze TVN byl program o oszustach z komisów i wypowiedź jednego z tych gości jak zmienia sie przebieg przy pomocy :D ASO:

-sam najpierw zmienia przebieg w aucie a poźniej ze dwa razy jedzie do ASO np.wymienic zarówke czy z inna pierdołą i wtedy po 2-3 krotnych wizytach W ASO z "nowym przebiegiem"nowy podobno zastepuje poprzedni..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
arówke czy z inna pierdołą i wtedy po 2-3 krotnych wizytach W ASO z "nowym przebiegiem"nowy podobno zastepuje poprzedni..

bzdura.

Opublikowano
Moja żona robi X3 rocznie ok 1200 km czyli co....nikt w mój przebieg nie uwierzy....ech

rocznie 1200 km ...to chyba taniej taxi by wyszło :)

Opublikowano
Ja wolę jak sama jeździ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ale sprzedać już nie sprzedam, bo podejrzany będę z tym przebiegiem :duh: :duh: :duh: :duh:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

a u mnie ostatnio policzyłem to wyszło niecałe 10tkm/rok też będzie podejrzane :)

a służbowy odebrałem w grudniu 2013 i teraz ma ponad 120tkm :D

także :

z jednej strony x3 11letnie 190tkm - oj coś mało jeżdżone pewnie kręcone bo to nie możliwe by diesel ponad 10 letni miał mniej niż 300-400tkm

z drugiej niedługo 3 letni golf VII i 200tkm - oj 3 lata i już "dwieście na blacie" za dużo pewnie już zajechany i co sąsiad powie jak przebieg zobaczy :duh:

Opublikowano

Polska cudowny kraj brak aut z przebiegiem powzej 300tys, i ceny tez jakies niskie na mobile przebiegi wieksze o 200tys i ceny wyzsze ale to niemcy tam jest drozej. W polsce masa specialstow zajmujacych sie sprowadzaniem 10letnich diesli z europy w super cenach z super przebiegami od dziadka co kupil i pod koldra trzymal i czekal na mirka.

Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk

Opublikowano
oczywiscie ze sie zdzarza natomiast zazwyczaj takie auta sa sprzedawane w najblizszym kregu... i w siec bardzo bardzo rzadko trafaja...
Opublikowano
oczywiscie ze sie zdzarza natomiast zazwyczaj takie auta sa sprzedawane w najblizszym kregu... i w siec bardzo bardzo rzadko trafaja...

Juz nigdy nie sprzedam auta znajomym/rodzinie/ koledze ...sprzedałem tylko raz ...i problemem były przepalające się od czasu do czasu żarówki, poinformowałem przy sprzedaży wyrażnie że rozrząd trzeba wymienic bo miał już przejechane odpowiednio dużo km-ów...kolega przejezdził jeszcze 30 tys od kupna i pękł pasek, rozwaliło wszystkie zawory itp itd niby był poinformowany ale w podtekstach sugerował że mogłem przed sprzedażą wymienić rozrząd.

Tak więc auto...ogłoszenie i do ludzi ....

Opublikowano
Kolega dwa posty wyzej podał link do bardzo podobnej tylko tanszej sporo :):) Odpowiedz jest jedna..obydwie do weryfikacji niezłej choć ta pierwsza musi być nieźle kombinowana :mrgreen:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Witam.Czy zakup bmw x3 204 km z 2004 roku z silnikiem 3.0 diesel w pełnej opcji z fotelami pakietu m, panoramicznym dachem, zmieniarka cd, podgrzewane fotele w idealnym stanie z przebiegiem 209 tys za 42500 zł to dużo ? http://komisujacka.gratka.pl/ogl/19318201.html#5f19cfd9546c7586,1

Auto fajne, ale moja bardzo podobna (rocznik, silnik) ma przebieg 215500 i fotele w duzo lepszym stanie. Oceniam ją na początek 2004 r (tak do sierpnia) i nr VIN WB 41000 - 43000. A fotele zwykłe sportowe, nawet nie elektryczne. Dobrze ze podgrzewane. Przy tym przebiegu - zakładając ze jest oryginalny - mozesz miec do roboty:

- hamulce

- koło pasowe

- skrzynie biegów/rozdzielacza

- swiece żarowe/sterownik

- kolektor ssący

- drążki/wahacze

i jeszcze duzo innych rzeczy.

Na pewno warto przeswietlić - może Helmut dbał do końca, a sprzedał przez niską normę euro ?

Opublikowano
vin jest 45614 . Niewiem jak zdjęcia foteli wyszły na fotkach ale w realu są niemalże w idealnym stanie, opony tarcze i klocki nówki. Niewiem jak ze skrzynią automatyczną, wymieniać olej ? Co z rozrządem ?
Opublikowano
vin jest 45614 . Niewiem jak zdjęcia foteli wyszły na fotkach ale w realu są niemalże w idealnym stanie, opony tarcze i klocki nówki. Niewiem jak ze skrzynią automatyczną, wymieniać olej ? Co z rozrządem ?

Ja bym wymienił olej w mostach, skrzyni biegow i rozdzielczej i oczywiście w silniku wraz z odmą. Przy tym przebiegu rozrządem bym sie nie martwił. Bardziej kolektorem ssącym i słynnymi klapkami.

Poza tym są na forum osoby, które mają doświadczenie i potrafią przeswietlić auto mechanicznie, komputerowo i oczywiście blacharsko. Przy cenie zakupu nie jest to droga sprawa, a uwierz mi - warto.

Opublikowano
wg mnie cena kosmos. dalem mniej za auto od znajomego kupione w polskim salonie w mojej okolicy. przebiegiem 101kkm !! z bardzo podobnym wyposazeniem
Opublikowano
wg mnie cena kosmos. dalem mniej za auto od znajomego kupione w polskim salonie w mojej okolicy. przebiegiem 101kkm !! z bardzo podobnym wyposazeniem

Tez tak uważam..

Sporo za duża cena.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Vin musi mieć siedem ostatnich znaków.

Opublikowano
Kupiłem te bmw x3 za 40000 zł. Drogo ale zrobiłem (najlepsze,że po zakupie hehe) przegląd całościowy w bmw i auto igła. Oryginalny przebieg , nic nie bite ,wszystko ok. Panowie doradzcie mi jakie pokupić te wszystkie oleje i filtry do skrzyni ,silników ,mostów.