Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich!!

W tych okolicznościach debiutuję. Po wielu różnych furmankach wzięło mnie na X3 z 2006 roku z 2 litrowym benzyniakiem.

Muszę do dziś wieczora podjąć decyzję, nie jestem w stanie tego wszystkiego przeczytać , zrozumieć i rozważyć.

Warto to kupić ?? Jakie tematy całkowicie dyskwalifikuja zakup??

Nawiązująć do napędu x-drive, czy słynna plastikowa zębatka dotyczy każdej skrzyni ?? Tu jest manual.

Jako użytkownik X3 i wlelu innych aut z pełnym przekonaniem uważam,ze za równowartośc ceny uzywanej X3 na rynku można wybierac w wielu innych autach,bardziej komfortowych,mniej awaryjnych -po prostu lepszych.

Osobiście czuje sie bardzo rozczarowany X3...

To jakie auto proponujesz?Jako alternatywe dla bmw?

Kiedyś w bardzo podobnym temacie napisalem jakie widze alternatywy pomiedzy X3 a innymi SUV-ami ale moja wypowiedź b.szybko zostala usunieta przez Kruk-a.

Podejrzewam,ze teraz byloby identycznie-aczkolwiek nie rozumiem zupelnie dlaczego...

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
zakup przeze mnie x3 to był czysty przypadek.....testowałem mitsubishi outlandera oraz peugeota 4007 oba z roku 2008 ....w porównaniu z x3 to traktory o wykonaniu nie wspomne...tyle tylko że troche większy bagaznik w nich jest. Bez mrugniecia wybrałem x3 oczywiście wiedząc o pewnych niedogodnościach ...ale w których autach ich nie ma. Aha Kia sorento z 2003 roku - zbudowana na ramie , podobna troche do Mercedesa ML ... i nic wiecej kolejny jeżdzący traktor
Opublikowano
Co jeden z nas to miał inne przysłanki że się zdecydował na ten model , np jak testowałem mercedes ML ale jest o wiele wyższy i w drzwi wchodził na styk a nie chciałem przerabiać garażu ;-) . Teraz chociaż nim mało jeżdżę to się do X3 przyzwyczaiłem i polubiłem.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Dodam że nie uważam X3 za najlepszy samochód ...ale fajna jest :-) na pewno dużo fajniejsze od innych i co najwazniejsze trzyma wartość.... zobaczcie ile kosztuje 8 letnia KIA :-)
Opublikowano
Mogę dodać od Siebie że szukając auta dla rodziców po za X3 rozważałem jeszcze Toyote Rav4 powyżej 2006 oraz Honde CRV z tego samego rocznika. Jeszcze przed ruszeniem na zakupy, jeździłem w/w autami i szczerze mówiąc X3 zrobiło na mnie najlepsze wrażenie. Honda i Toyota były mocno plastikowe, trzeszczały plastiki, blacha jakaś taka cieniutka, jeździłem toyota 2.2 D-cat oraz honda 2.2 CDTI i te silniki mimo małego przebiegu wydawały z siebie mocno dziwne dźwięki i wibracje były odczuwalne w środku, natomiast X3 3.0Da pracował miękko i płynnie. Wybór padł na X3 jednak trafiła się 3.0i i z pracy tego silnika oraz przyśpieszenia jestem już po jeździe próbnej mega zadowolony. Oczywiście każde auto ma jakieś bolączki, jak to mówią jak dbasz tak masz ;) nigdy nie wiadomo jak auto traktował poprzedni właściciel więc pewnie wszystko wyjdzie w trakcie ale jestem dobrej myśli.
Opublikowano
Dlaczego z tyłu są lampy poliftowe?Chyba że foto jest tak dziwnie zrobione .Poproś o skan ks.Chętnie zobaczę i vin oczywiście
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Witam,

Planuję zmianę mojej wysłużonej E36 na X3 w cenie do 38 000 zł (diesel 2.0 150hp lub 177hp). Znalazłem na Allegro model pod poniższym linkiem:

http://allegro.pl/show_item.php?item=5788439609#73e8962215

Czy warto się nim bliżej zainteresować?

Przednie lampy jakieś kombinowane (soczewki, ringi). Tylne wymienione na poliftowe (to na plus). Trzecie swiatło stopu powinno byc białe (bo przedlift) a jest czerwone - ale może się popsuło. Brzydka kierownica, oryginale dywaniki. Na zaslepce tylnego zderzaka (tej na ew. hak) jakiś otwór ? Może kamera ?

Na koniec coś co dla mnie jest najdziwniejsze - poliftowe zegary. Nie mam pomysłu na wyjasnienie takiej zamiany...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dlaczego z tyłu są lampy poliftowe?Chyba że foto jest tak dziwnie zrobione .Poproś o skan ks.Chętnie zobaczę i vin oczywiście

Tak poliftowe.

Opublikowano
Biorąc pod uwagę wszystkie nieścisłości zapytaj sprzedawcę o KS i vin. Wątpię że będzie potrafił wyjaśnić niezgodności
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Biorąc pod uwagę wszystkie nieścisłości zapytaj sprzedawcę o KS i vin. Wątpię że będzie potrafił wyjaśnić niezgodności

Dziękuję Wam za szybkie ogarnięcie tematu.

Od wczoraj czekam na KS i VIN. Zasygnalizuję sprzedawcy Wasze wątpliwości. Wrócę na Forum z podsumowaniem.

Opublikowano
nie chcę robić reklamy, ale nie wolisz sprawdzonej sztuki od forumowicza? Moją oddam za 35tyś, x drive naprawione, auto bezwypadkowe, bezkolizyjne nie kombinowanie a właściciel nie ukrywa wściekłości z powodu posiadania tego auta.
Opublikowano
Bo pseudo igły schodzą szybko a uczciwe auta stoją w ogłoszeniach miesiącami z racji nieco wyższych cen. W mojej okolicy były dwie x3 po 29500 jakoś tak, zeszły migiem mimo iż były szpachlowane i totalnie zdewastowane. Jeśli bmw m przetarty fotel a na blacie 164tyś to chyba coś słabo to wyglada. U mnie 215tyś i fotele jak i wnętrze jak w nowym aucie niemalże.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ot cholerka, polska pokręcona motoryzacyjna rzeczywistość. Nasze igieł ki w wyższej cenie gorzej sprzedać. :x
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
Ot cholerka, polska pokręcona motoryzacyjna rzeczywistość. Nasze igieł ki w wyższej cenie gorzej sprzedać. :x

Tak jest niestety.

Dla 99%potencjalnych nabywców wyznacznikiem nr 1 jest ceną a dopiero póxniej cała reszta.

Mało tego .

Usrednione ceny aut z ogloszeń sa bardzo przydatne dla ubezpieczycieli ,szczególnie w zakresie AC .

Na ich podst. obliczają ceny odszkodowań .

Dlatego nie jeden wlasciciel wychuchanego ,wyglaskanego auta ,czesto jeszcze regularnie serwisowanego W ASO ,rwie sobie włosy z głowy kiedy uważa ze jego auto warte jest np.50 tys.zł a kiedy jest szkoda całkowita dostaje np 30 tys.zł albo jeszcze mniej..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ma bardzo mało spotykane zderzaki z aero pakietu, inne niż m pakiet. Szkoda, że brak ksenonów i nakładek na błotniki i progi z tego pakietu. Takie też oficjalnie wychodziły z salonu oczywiście.
Benzyna zamiast krwi...
Opublikowano
Ma bardzo mało spotykane zderzaki z aero pakietu, inne niż m pakiet. Szkoda, że brak ksenonów i nakładek na błotniki i progi z tego pakietu. Takie też oficjalnie wychodziły z salonu oczywiście.

Jak dla mnie brakiem Xenonów nie ma co sie przejmowac.

O wiele lepiej świeci dobry reflektor z normalna ale dobra,markową żarówką.