Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie myśle ale nie wiem czy to ma sens o grubszym tuningu swojego 320d,chodzi o wywalenie katów, sprzegło i wtryski od e60, turbine nowa z seri gt albo gtx takie do 4500zl na fmic.pl do tego wiekszy ic :D auta nie zamierzam sprzedawać tylko chce miec go do tą az sie rozleci:) a kasa mi niedlugo wpadnie więc mysle ze wydał bym z 10 kola na zmiany mechaniczne, ale jaką moc i moment bym tym osiągna i czy ten silnik by to wytrzymał, co mozecie powiedzieć brać sie za to :?: jakie porady i wskazowki macie i co warto by jeszcze wymienic oprocz tego co pisalem, bo hamulec to tez wiadomo ze mocniejsze musza byc , ale chodzi głownie o silniki i podzespoły :D
Opublikowano

lepiej zapolowac na 3.0d po lifcie (wiem ze ciezko a jeszcze w pelnym m paku hehe) i jak mało to modzić....

186km które masz obecnie pomodzone Tobie nadal mało ?

pomysl ze to tylko 4 gary ;)

cztery zera dla frajera dopiero dzisiaj daja przy 4 garach 150kuni ;) a bmw od 2001r

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
Wydaje mi się, że przede wszystkim przeniesienie napędu musiało by być mocniejsze (wał, dyfer, półosie) no i skrzynia biegów też raczej mogłaby się poddać
Opublikowano
Własnie myslę czy jest sens się bawić w to , bo za dużo rzeczy by trzeba wymienić wał i dyfrer do tego by doszedł może skrzynia idt :D u Zenka przy 300koniach pewnie ładnie to smiga:) znowu znaleść takie 330d jak moje 320d to tez prawie cud:) tu kolega Blackfly ma coć chyba 220koni i 460momentu w swoje320d i tak mnie to trochę kusi :D ale żeby teraz odczuć jakaś wiekszą różnicę to trzeba by władować z 250koni i 500momentu:) ale jak Zenek napisał wał by wtedy skręciłó ten seryjny i tłok by mogł wyjść by boczkiem :8) Napoczątek wywale te katy i dam dobrego IC a pożniej będe myslał czy bawić sie w to dalej czy zostawić :)