Skocz do zawartości

BMW E90 - Problem BRAK NAWIEWU - POMOCY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie

Jestem świeżo upieczonym posiadaczem BMW e90 320i. Pozostawiłem w dniu wczorajszym sprawny samochód pod domem, dzisiaj po uruchomieniu zauważyłem, że nie działają nawiewy. Wszystkie funkcje panelu działają ale nic nie powiewa. Wiatrak dmuchawy chyba stoi w miejscu !!!!!

Czytałem już na forum to i owo. Jednym z rozwiązań jest dostanie się do wentylatora i przesmarowanie łożysk być może ożyje. I tu zaczyna się problem jak to fachowo zrobić. Czy znajdzie się ktoś tak uczynny i powie krok po kroku jak to zrobić byłbym bardzo wdzięczny.

Opublikowano
Nie wiem czy dotyczy ten problem e90, ale wydaje mi się że rezystor dmuchawy mógł paść...
Opublikowano
zgadzam się z przedmówcą..
http://www.bmw.com/com/en/_common/shared/img/id_moduls.png
Opublikowano
Problem może też leżeć,nie otwierają się klapki w nawiewach ,są przybrudzone kiedyś miałem tak w B7
Opublikowano
U mnie kiedyś w e91 stanął wentylator po dłuższym postoju samochodu, ruszyłem go drutem przez wloty powietrza pod maską - ruszył i nie było potem problemów - spróbuj może akurat się uda.
arti200. Pozdrawiam!
Opublikowano
  • Autor
KONIEC PROBLEMU - po wymianie rezystora dmuchawy ( czas naprawy 20 min )mogę cieszyć się znowu klimatyzacją i całą resztą.
Opublikowano
  • Autor
Nie wiem czy dotyczy ten problem e90, ale wydaje mi się że rezystor dmuchawy mógł paść...

Dzięki za wzorowe stwierdzenie usterki

Opublikowano
Nie ma za co- ważne że naprawione....