Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam drogich kolegów

Czy jest możliwość, czy są takie osoby, które zajmują się naprawą uszkodzonych modułów MULF?

Opublikowano
W jaki sposób masz uszkodzony moduł? Może po prostu trzeba mu od nowa postawić SW?

Moduł jest uszkodzony w ten sposób, że co chwile odłącza się dźwięk w głośnikach a i telefonu nie wykrywa.

Kup uzywke, sa za grosze.

Tak, własnie też taką kupiłem, ponoć była sprawna a okazała się również uszkodzona.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Cenna uwaga odnośnie chłodzenia. Jednak ja bym odradzał klejenie radiatorów, a jesli juz to raczej z bardzo cienkiej blachy aluminiowej o bardzo niewielkiej masie, ale dużej powierzchni. Z uwagi na masę radiatora i drgania samochodu po pewnym czasie może to skutkować urwaniem nóżek procesora. Zdecydowanie lepszy pomysł z małym wentylatorem.

Co do naprawy. Sam kiedyś korzystałem z ww firmy. MULF naprawili , ale nie potrafili przypisać mu w pamięci właściwego nr VIN samochodu. W wyniku tego wymagał ponownego kodowania w samochodzie. W moim przypadku łączył sie z telefonem, ale nie czytał książki telefonicznej i nie działały polecenia głosowe. Fizycznie był rozpoznawany z innym numerem niż mój VIN. Teraz po kodowaniu wszystko jest OK, choć sporadycznie nie łączy się z telefonem i czasem nie czyta książki telefonicznej z telefonu. Wtedy pomaga wyłączenie i ponowne włączenie BT w samochodzie, lub telefonie.

• 1 rok później...