Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Na wstępie żeby nie było - szukałem/czytałem ...

1) Założyłem się z kolegą że w mojej E60 jest na 100% bixenon, on uważa że jest xenon - czy może mieć racje jeżeli mam wszystko fabryczne ??

2) Na lampie u mnie pisze "DYNAMIC" a z tego co wyczytałem to są BIXENONY skrętne, u mnie nie skręcają na postoju, czy jakoś inaczej się to sprawdza (co jest nie tak) ??

Dziękuję i pozdrówka.

Opublikowano

coś średnio szukałeś bo już było..

1) w każdej e60 jest bi-xenon ( w niektórych dodatkowo jest dynamic czyli światełka są skrętne)

2) tak to są bixenony skrętne. Na postoju powinny skręcać tylko w jedną stronę (już nie pamiętam czy w prawo czy w lewo, a do auta nie będę teraz biegał.. ;P ) - oczywiście podczas skręcania kierownicą. W ruchu powinny skręcać w obie strony.. Niestety dynamic podobno często płata figle.. zacznij może od zczytania błędów..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skręcają tylko kiedy włącznik świateł masz w pozycji AUTO.
Opublikowano
Uświadomiliście mnie że mam bixenon skrętny (w pozycji auto światła na postoju idą w prawo i do prostego w lewo coś nie bardzo ale podczas jazdy pewnie wszystko gra. Dziękuje bardzo, można zamykać jeżeli trzeba. Pozdrawiam ;)
Opublikowano
no żeby jeszcze wiedzieć że masz działający bi-xenon to pod ścianą włącz sobie światła drogowe..
Opublikowano
Witam. Na postoju światła skręcają się tak samo w prawo jak i w lewo, przynajmniej u mnie dziś sprawdzałem. Fachowcem nie jestem bo od nie dawna mam E60 :cool2:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Nie trzeba włączać drogowych. Tylko przełącznik musi być w pozycji auto. Skręcają na postoju w obie strony. Wiem bo mam i testowałem. :D
Opublikowano

@sebsol czytaj ze zrozumieniem :)

Pisałem o dodatkowym sprawdzeniu działającego bi-xenona a nie światełka dynamicznego.. :)