Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, i mnie odpadło dokładniej gdy włączam samochód kontrolka która zapala sie jako pierwsza service swieci sie chwile na czerwono i gaśnie... Zawsze była na żółto, Gdy wchodzę do menu pisze Check ok, przesuwając manetka zauważyłem ze rownież swieci mi sie na czerwono ikonka samochodu z podobnym czymś "$$" i data która jest obok czyli 07,2014. Tak jakby skończył sie termin,ale czego? Co zrobić usunąć po prostu inspekcje? Tak jak koledzy polecają na forum, Czy to moze byc cos poważnego? Pozdrawiam i proszę o sugestie.

Pokonując granice własnej wytrzymałości,

Wznosisz się na wyżyny własnych umiejętności,

Bo to życie oferuje nam dziś wiele możliwości,

A ty łap los w swoje ręce nadal bądź duchowo mocny!

P.S Ryszard Andrzejewski (PEJA)

Opublikowano (edytowane)
Ok, zmieniłem datę w ustawieniach serwisowych i już nie swieci na czerwono tylko na żółto jak wcześniej :-) dziękuje za pomoc, tylko zauważyłem jeszcze ze włączając same kontrolki tzn zapłon bez dopalanie auta mruga mi żółty wykrzyknik i piszczy co to moze byc????:( Edytowane przez Kacyper

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tylko właśnie ja ten znaczek paragrafu mam z tylu auta, i tez jest data obok niego. Czyli po prostu skasować to jak na filmiku wyżej?

Tak, po prostu go kasujesz (resetujesz) i sam wyznaczy nową datę.

Opublikowano
Ok, zmieniłem datę w ustawieniach serwisowych i już nie swieci na czerwono tylko na żółto jak wcześniej :-) dziękuje za pomoc, tylko zauważyłem jeszcze ze włączając same kontrolki tzn zapłon bez dopalanie auta mruga mi żółty wykrzyknik i piszczy co to moze byc????:(

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli zapala się serwis na żółto, to znaczy że musisz skasować jeszcze jakąś inspekcję. Najpierw zrób z tym porządek i zobacz czy wszystko wróci do normy.
Opublikowano
Witam migający żółty wykrzyknik przy włączanie zapłonu bez dopalanie silnika był powodem otwartych drzwi :-) po zamknięciu drzwi i włączeniu ponownie wykrzyknik sie już nie pojawił :-) wiec wszystko wróciło do normy, widocznie nie mozna włączać zapłonu przy otwartych drzwiach bo cos sie tam gryzie :-) pozdrawiam i mozna zamknąć temat!