Skocz do zawartości

WRACAMY DO BMW 335D STR 49

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Popsute to 335d i mówią na dzielni że wolne ... dawaj to m3 f80 kolegi do potestowania :)
  • Odpowiedzi 729
  • Wyświetleń 149,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
No jak się z mocy korzysta to musi palić. Choć na forum jest moda żeby 335d zrobić na 370-390 koni i urządzać rajdy o kropelce z prędkością 95 km/h i chwalić się spalaniem 5.8 w takim aucie...
Opublikowano
  • Autor

Ja jechałem z m3 f80 więc prędkości jak widać na AWRON 245 a licznikowo 260 km/h 460 km przejechane w 2g 30 min z przerwą na tankowanie kawę i kanapkę .Co najlepsze w Polsce 500 km jechałem 5 godz .Spalanie spalaniem ale m3 f80 musiało tankować szybciej (tankowaliśmy razem ale mi nie zapaliła się nawet rezerwa).

Popsute to 335d i mówią na dzielni że wolne ... dawaj to m3 f80 kolegi do potestowania :)

Jak będziesz gotowy to będzie m3 f80 a jak będzie ci mało to będzie m3 f80 competition

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
No jak się z mocy korzysta to musi palić. Choć na forum jest moda żeby 335d zrobić na 370-390 koni i urządzać rajdy o kropelce z prędkością 95 km/h i chwalić się spalaniem 5.8 w takim aucie...

o kim piszesz ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano
  • Autor
Szkoda ,nawet zastanawiam się co zrobić .Muszę mieć 2 auta i najlepiej w leasingu .Sam nie wiem co kupię ,jest za duży wybór .
Opublikowano

Może Dacia Duster. 40tys i wyjeżdżasz nową z salonu tylko koni troche mało :P

335d Arka fajne polecam jechałem jako pasażer i jak zahamował to mi aż coś w kręgosłupie łupnęło od przeciążenia tak ten hebel działa ;)

Opublikowano

o kim piszesz ? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Z tego co pamiętam kolega Czerwony tak "upalał"

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Po miesiącu czekania na moje cudo BMW 335d które było u lakiernika wybrałem się na wycieczkę z rodziną .I od razu trafiło mi się takie M5 ,droga minęła szybko

LYFk8Ze.jpg

xKt5gvq.jpg

a tutaj widać jak bardzo przydaje się AWRON ,chwila przyjemności a temp.wody podskoczyła do 106 C

cglQ95v.jpg

Czy wie ktoś może jak mogę doprowadzić lampę przednią do stanu pierwotnego ,lewą lampę wymieniłem na nową a prawa troszkę inaczej świeci .

Opublikowano

Sprzedaj prawa i kup nowa nie zrobisz tak by obie wygladaly identycznie

Myles chlodnice??

Wymieniales na nowa??

Moze trzeba zalozyc.cos wydajniejszego... przy tym dokoksowaniu seria moze byc malo.. szczególnie przy stalym obciazeniu

Opublikowano
  • Autor
nie mogłem dostać żadnej chłodnicy wody p & p do mojego modelu
Opublikowano

Ta z 335i nie bedzie pasowac?

Mishimoto robi do 335i

https://www.mishimoto.co.uk/bmw-335i-135i-performance-aluminium-radiator-06-13.html

Z tego, co znalazlem to obie chlodnice maja 600mm szerokosci i 335i ma 343mm wysokosci, a 335d 348 albo odwrotnie. Zatem roznica to 5mm, ktore zapewne da sie upchac

Patrzac na polaczenia rur, to beda takie same albo podobne. Zatem jesli w 335i mishimoto daje rade, to w 335d, ktore nie grzeje sie tak jak n54 powinno byc jeszcze lepiej.

Ma ktos doswiadczenie z chlodnica oleju w 335d?

Edytowane przez Punisherrr

Opublikowano
  • Autor
Nikt nie potrafił sprecyzować czy będzie pasowało ,pisałem o tym w moich postach jak znajdę to wkleję .
Opublikowano

Wymiary obu chlodnic sa podobne. Weze maja chyba te same polaczenia. Naj;epiej napisac do mishimoto i zapytac. Cena jednak mala nie jest dlatego pewnosc trzeba miec

Ewentualnie jakis termostat, ktory sie szynciej otwiera przy nizszej temp i powinno troche obnizyc temperature+ inny plyn chlodniczy

Opublikowano
  • Autor

myślałem o innym płynie ale ponieważ chciałbym zmienić auto na inne to niechciałbym inwestować kasy

https://www.petrostar.pl/plyny/plyny-chlodnicze/evans/evans-power-cool-plyn-chlodniczy-bezwodny-5l,p1926462215

znalazłem u siebie w postach kilka rozwiązań

Jeżeli ktoś z forum wie cos na temat powłok na elementy silnika,wiekszą chłodnice płynu do 335d to piszcie

http://www.e90post.com/forums/attachment.php?attachmentid=1428098&stc=1&d=1464026405

wydajniejsza chłodnica np

https://tomson.com.pl/product-pol-3058-Aluminiowa-chlodnica-wody-Mishimoto-MMRAD-E90-07-BMW-335i-E90-E92-E93-135i-1M-E82-E88-Z4.html

lub

http://csfrace.com

ciężko coś dopasować p and p, jeżeli nic nie dopasuję to najlepszym rozwiązaniem będzie sportowy płyn

http://www.petrostar.pl/plyny-eksploatacyjne/uklad-chlodniczy/evans/evans-power-cool-plyn-chlodniczy-bezwodny-5l,p1926462215

niby p and p ale na stronie nie ma żadnych informacji o bmw 335d

xCr2kgP.jpg

Opublikowano
Mozesz tez zalozyc kierownice powietrza by poprawic wydajnosc chlodzenia bo za zderzakiem chlodzi sie slabo.. w motocyklu oprocz plynu mam tez korek plynu chlodniczego zamiast 1.2bar 1.6 to tez podnositemp wrzenia ale w tym silniku ciezko zatrzec... bo imforetrzm cieplejszy silnik tym luzniejszy tlok w cylindrze..w m57 jest na odwrot. Sama wydajniejsza chlodnica jest najlepszym rozwiązaniem... ale kierownice powietrza rowniez powinny pomoc
Opublikowano
Jak jest z automatem? Jesli dodamy wieksza chlodnice, to bedzie szybciej zmienial biegi, plynniej? Kiedys czytalem, ze wzrost temperatury oleju w skrzyni o kilka stopni, to iles tam milisekund wolniejsza zmiana biegow. Ile w tym prawdy?
Opublikowano
  • Autor
mam wstawioną wydajniejszą miskę olejową w skrzyni (1l ) plus do tego program i jest szybsza zmiana biegów .
Opublikowano
Ta alu micha z alpiny? Seria plastikowa to porazka zf-a? Program rozumiem xhp stage 1 2 albo 3?
Opublikowano
  • Autor
Alpiny też pasuje podawałem nr,ja mam inną za 30% ceny tej alpiny i też kupiłem nową.Program stage 3 ,różnica jest masakryczna
Opublikowano
Masz namiar na ta tansza, bo ta z alpiny troche kosztuje. Chyba ze to wlasnie tej tanszej cena jest 4700?
Opublikowano
  • Autor
ja zapłaciłem za nową ok 800 zł
Opublikowano

To jaki to nr i gdzie mozna dostac, jesli to nie tajemnica?

Za tyle to ja mam plastikowa z filtrem+ olej, a tu alu, za taka kase

Mozesz na pw, jesli nie tu

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Auto nie zostało sprzedane ,więc postanowiłem kilka dni temu wymienić wszystko to co musiałem tak jak by auto zostało ze mną na dłużej. Wymieniłem w olej ,płyn chłodniczy ,klocki przód i tył oraz przednie tarcze hamulcowe .

8EFnKAC.jpg

GlzKPC9.jpg

6pSHka3.jpg

a tutaj obecny stan licznika

Ixy85G1.jpg

ostatnia wymiana 17.05.2018 przy przebiegu 259216 km licznikowe /swap 93566 km olej wymieniłem po przejechaniu 13066 km przed ostatnia wymiana oleju była 04.01.2018 przy przebiegu 246150 km licznikowe /swap 80.500 km po przejechaniu 10.470 km