Skocz do zawartości

Auto myszkuje co to może być?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
zmieniłem spowrotem na letnie 205/55R16 i przetestowałem na pogodzie wietrznej, nawet przy predkosci 240km/h nie rzuca tak jak na zimowych nowkach nie runonflat przy 130km/h. juz myslalem ze cos w zawieszeniu poszlo, a tu jednak opony zimowe dawaly plame. jezeli zimowki to chyba 17 albo 18 cali a w 16 to runonflat.
Opublikowano
Potwierdzam 16 zwykla guma - zimówka- nie pewne prowadzenie w zakręcie. 18 stka rsc jest sztywno i pewnie.
http://i.imgur.com/TJRt6Lp.jpg?1
Opublikowano
  • Autor

zanim ukradli mi furę doszedłem do tego co ściągało, u mnie był to jakiś stablizator, który idzie do góry i ma jakiś związek z amortyzatorem.

był wkręcany w taki metalowy pręt który łączył te same końcówki z lewej i prawej strony, taki wygięty czarny. jak byliście pod samochodem to wiecie na bank o co chodzi.

• 11 lat później...
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Mam f11 po dzwonie rzekomo po profesjonalnej naprawie.. Poprzednie e87 też było po dzwonie. E87 troszkę sciągało w lewo. Po ostatniej geometrii ustawiono chyba najlepiej, bo już opon nie cięło. No i to myszkowanie było ledwie wyczuwalne.

Natomiast f11 czwarty rok jest nie do opanowania. Oprócz wymiany wahaczy, łączników stabilizatorów, odbojów, poduszek amortyzatorów, miechów, była ostatnio wymieniana nawet przekładnia kierownicza. Żadna poprawa. Jest taki punkt gdzie kierownica "przeskakuje". Jakby mija środek. Gdy "złapię" ten punkt - środek ("dołek"), to auto jednak sciąga w prawo. Ale gdy tylko odrobinkę odbiję, auto ciągnie w lewo. Przekładnia jest elektryczna (EPS).

Od samego początku tnie opony od wewnątrz. Diagności to widzą, ale regulacje niewiele pomagają. Tylne koła na oko widać że negatyw, a jednak żaden diagnosta nie odstąpi od programu, który jest dedykowany dla tego modelu.

Edytowane przez Wioletta

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.