Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy może ktoś mi podać linka (może być pw) do najnowszej inpy żeby obsłużyła auto 2005/2006r?

Instalowałem starszą wersję, ale nie chce mi obsłużyc e60 2005r grudzień.

X5 e53 2004r obsługuje mi bez problemu.

E60 trochu nowsze i już problem, inpa wchodzi tylko w moduł zawieszenia pneumatycznego. Inne moduły niedostępne przy próbie połączenia z e60.

Problem ponoć tkwi w tym, że mam zbyt starą wersję Inpy. Proszę o pomoc.

• 9 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Jaki muszę mieć interfejs do bmw e60 z 12.2006r aby odczytywać błędy i kodować NCS?

Standardowy na usb obd2 czy k+d-can ?

Teraz posiadam standardowy obd2 oraz INPE (VMware) od trandolfa i nie mogę się połączyć nawet z silnikiem :(

Zainstalować nowszą INPE czy kupić interfejs d-can?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jaki muszę mieć interfejs do bmw e60 z 12.2006r aby odczytywać błędy i kodować NCS?

Standardowy na usb obd2 czy k+d-can ?

Teraz posiadam standardowy obd2 oraz INPE (VMware) od trandolfa i nie mogę się połączyć nawet z silnikiem :(

Zainstalować nowszą INPE czy kupić interfejs d-can?

jak m57 to zwykły k-line wystarczy

zobacz w piny obd jak masz pin 7 to jest zwykły k-line i ten interfejs co masz to wystarczy

jak masz piny 6 i 14 zajęte a 7 wolny to masz d -can w jednym i drugim przypadku interfejs K-dcan będzie chodzić

ale z małymi wyjątkami na 99% masz starszą wersję na K-line i na pine 7

jak sprawdzisz to sie odezwij, ale inpa od trandolfa 3.0 to jest za stara znajdź inpe 5 i zainstaluj lepiej działa z e60

jak masz system 64bit to proponuje standard tools 2.12 poszukaj linków są na forum

Opublikowano
Również mam pytanie do specjalistów posiadam E60 Z 03.2006R kupiłem kabelek K-DCAN zainstalowałem inne z silnikiem się łączy a potrzebuje wejść do modułu komfortu i sprawdzić czy utwardza się układ kierowniczy bo mam wrażenie że nie ale wracając do pytania to nie mogę połączyć się z modułem wyskakuje jakiś komunikat. Chciałem wykluczyć winę kabelki kabelek od viakena zapewniał działanie od 1996 do 2014r być może winne jest oprogramowanie znajdę z kadr pobieralem napisze jaka mam wersję.
Opublikowano

Dzięki Din76 za pomoc :cool2:

Sprawdziłem i mam w obd zajęty pin 7. Zainstalowałem nową inpe 5.0.2 oraz standard tools 2.12 i wszystko działa. Na razie testowałem samą Inpe, ale pewnie Dis czy NCS też zadziała.