Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No i stalo siw pisze z chorwwacjo turbina padla:-) ;p 2tys euro naprawa w salonie wv. Czas pracy 1 dzien...a nerwuw przytm co niemiara.

przykro mi... ja mialem tak w austrii; chcieli 3,5 tys eur :-/ ale udalo mi sie dojechac do PL bo "jedynie" trzeba bylo dolewac oleju w hurtowych ilosciach

Opublikowano
No i stalo siw pisze z chorwwacjo turbina padla:-) ;p 2tys euro naprawa w salonie wv. Czas pracy 1 dzien...a nerwuw przytm co niemiara.

nie taniej by bylo przywiezc auto i u nas zrobic? jednak pakiet assistance sie przydaje ;)

Opublikowano

Dopiero co napisałem o swoim przypadku na słowacji o padniętej turbinie a tu kolejny przykład i to za 9 tysi . naprawa :mad2:

Ja dojechałem do domu i naprawa wyszła ok. 5 tysi. Bardzo współczuję . A ch te nasze BMKi :duh:

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano

wcześniej coś tam świstało ale nie wiele wiec sie nie przejmowałem nie znasz dania ani godziny turbina padnie wtedy kiedy nie trzeba:P (to na pewno) a co do pakietu assistan z axa direct banda złodziei stało mi sie to niedaleko serwisu wv więc zajechałem sam tam po co miałem na nich czekać 2 godziny wysztko ładnie załatwiłem dzownie do nich że sam sobie zajechałem i Pani wcześniej oferowała mi hotel wiec sie chciałem o niego upomnieć i dostaje odpowiedź!

Że należy mi sie naprawa i hotele tylko wtedy jak oni mnie odholują swoim samochodem !! Nie ja ja sam sobie dojadę nawet jak pod samym mechanikiem ci sie zepsuje musisz wezwać ich żeby ocenili straty.złodziejstwo i tyle.

PS: jak bede sprzedawał samochód na pewno zaznaczę że turbinę wymieniłem za tyle pieniędzy:D (1/4 auta prawie)

Opublikowano
Kiedyś myślałam że to mit teraz wiem że BMW to wydatki chyba że kupisz nowe i sprzedasz przed gwarancją.. :cry2: 7
Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano
ja własnie jestem w chorwacji i u mnie turbina też tak leko pogwizduje ale mam ją po regeneracji i ok 5kkm tylko zrobione....
Opublikowano
Dobra rada jak ci sie tak nie daj boże spier** w tej Chorwacja NIGDY nie daj sobie pomóc tym pomocą z autostrad za wskazanie mi drogi skasowali 180 kun nie chciałem sie kłócić bo ich 3 i na swojej ziemi ale potraktowali mnie jak żula:D
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Przykro słyszeć że jednak auto nie dało u was rady z trasą... tak to już jest że psuje się kiedy niepowinno...!

Ja właśnie wróciłem z Włoch, łącznie zrobiłem ponad 6 tyś km - spalanie wyszło około 5,8 l/100km. Wszystko pieknie, a nawet po tankowaniu za granicą i przejazdach z autostradową prędkością auto się trochę odmuliło i lepiej chodzi. Nie zjadło grama oleju więc chyba silnik w miarę dobrej kondycji.

Pozdrawiam!

Opublikowano
m47 motor? w ile osób jechałeś jak załadowany ? ja zrobiłem 2600 km i na całości 6.2l/100 przy 2 osobach i pełnym bagażniku. A jadąc tam 5.5 wiec jestem zadowolony :)
Opublikowano

Tak, m47 bez dpf.

Jechałem w 2 osoby w pierwszą stronę średnio zapakowany, w powrotną stronę już bardziej... kobiety i przeceny w sklepach = problem.. ;)

W pierwszą stronę też miałem podobny wynik do Twojego bo jechałem wolniej, w drugą stronę chciałem być szybciej w domu więc i spalanie wzrosło :)

Opublikowano

Wszystko zależy od stanu silnika . Jeśli jest zdrowy to te spalania się w pełni zgadzają .

Moja żona robi codziennie autem 60 km. do pracy i spalanie 6.3l/100km a wiadomo ,że część trasy przez niasto więc to normalny wynik w trasie .

Dodam tylko ,że przed wymianą wtrysków paliło średnio 1,5 litra wiecej a w zimę ok. 3 litrów wiecej .