Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Pojawił się problem z tylną wycieraczką

Po fazie pracy ( kilka ruchów lewo-prawo ) mechanizm zatrzymuje się w losowo wybranym miejscu

Zakres pracy jest w porządku, czyli 180 stopni

W pamięci usterek jest zapisany błąd:

http://files.tinypic.pl/i/00550/ypmz804j5k3p_t.jpg

Ośka nie jest zapieczona, podczas rozbierania wypchnąłem ją ręką

Może ktoś miał podobny prolem

Z góry dzięki za wszelkie sugestie

pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pytanie do użytkowników E61

Jak u Was zachowuje się tylna wycieraczka po jej załączeniu, Ile pełnych cyklów pracy wykonuje ?

pozdrawiam

Opublikowano
Jak u Was zachowuje się tylna wycieraczka po jej załączeniu, Ile pełnych cyklów pracy wykonuje ?

1 cykl po załączeniu bez spryskiwacza

3 cykle po załączeniu ze spryskiwaczem

arti200. Pozdrawiam!
Opublikowano

1 cykl po załączeniu bez spryskiwacza

3 cykle po załączeniu ze spryskiwaczem

dzięki

nagle wszystko wróciło do normy, jest 1 cykl i zatrzymuje się

jeśli problem powróci i uda się ustalić przyczynę to dam znać

pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Myślę, że zaczynają Ci się kabelki łamać, które idą przez zawias. Niedługo przestanie działać pilot od centralnego zamka itd. :)
Opublikowano

Kolego

To jest oczywiste

Przełamany kabelek. Nie pamiętam jakie kolory miał. Zdaje się, że był dwukolorowy. Ale napewno był to najcieńszy z trzech idących do wycieraczki. Podejrzewam, że jest przełamany w pierwszym zawiasie od strony wlewu paliwa. Ja tak miałem. Po włączeniu pracowała kilka cykli i stawała w dowolnym miejscu. Po rozebraniu okazało się, że to kabelek. Naprawiłem sam. Teraz robi jeden pełen cykl i staje. Oczywiście włączając i wyłączając manetką ruch tylnej wycieraczki można ustawić przerwę w czasie pracy tylnej wycieraczki