Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z centralnym zamkiem w mojej e34. Gdy chcę otworzyć drzwi i przekręcam kluczyk, rygiel się otwiera a następnie odrazu zamyka odbijając mi kluczyk w drugą stronę. Dopiero gdy próbuję drugi raz otworzyć zamek się otwiera. Było tak przez pół roku, jakoś się nauczyłem z tym żyć, ale teraz doszedł bardzo głośny dźwięk towarzyszący przekręcaniu kluczyka. Tutaj mam filmik jak to wygląda, bo ciężko to opisać :)

Z góry dzięki za rady!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Siłownik do wymiany.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
Ja w mojej miałem to samo, wymieniłem siłownik tylniej klapy i wrociło wszystko do normy.

KLIMATYZACJA SAMOCHODOWA, THERMO KING, CARRIER

DIAGNOSTYKA BMW, VAG tel. 500 236 866

Opublikowano

W takim razie wymienić siłownik w tych drzwiach z których wychodzi ten dźwięk? bo nie rozumiem co do tego ma za bardzo tylnia klapa

Edit: Nie mogę znaleźć na allegro siłownika drzwi lewy przód. Jaką nosi on prawidłową nazwę?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bo w tylnej klapie też jest siłownik i koledze pierdyknął akurat tam.

To się nazywa siłownik zamka

http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=si%C5%82ownik+zamka+bmw+e34&search_scope=&bmatch=s0-mt-0415

Tylko są dwa rodzaje więc ściąg tapicerkę przed kupnem i sprawdz jaki masz.

Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano

To z innej beczki

Jak ci padnie ktorys siłownik w centralnym zamku to przy zamykaniu z kluczyka bedzie ci odbijał centrany i dopiero za drugim razem zamkniesz samochod.

Przewaznie jest do wymiany siłownik w tylniej klapie.

KLIMATYZACJA SAMOCHODOWA, THERMO KING, CARRIER

DIAGNOSTYKA BMW, VAG tel. 500 236 866