Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie jakie jest naturalne , zwykłe ubywanie płynu typu petrygo , borygo bo u mnie ubyło mi około 0,2 - 0,25 l przez 4 miesiące czy tak ma byc czy płyn nie powinien ubywać wogóle w aucie bez przecieków itp? ( moje auto ma Gaz lpg)
Opublikowano (edytowane)

Zależy ile zrobiłeś km przez te 4 miesiące. Takie ilości przy dużym przebiegu (szczególnie w gorące dni) to nic poważnego, ale jeżeli mało jeździsz i ubywa to zobacz czy jednak nie ma gdzieś przecieków. Spotkałem się też z czymś takim, że pompa wody była nieszczelna i płyn uciekał, parował na ciepłym silniku i nic nie było widać z kąd leci.

Jeżeli zakładałeś gaz to pewnie gdzieś leci z cybantów (posprawdzaj)

Edytowane przez Remlen
Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda, że jest to wieko od trumny.
Opublikowano
przebieg bedzie okolo 2 tys km a przecieków podobno nigdzie nie mam. Mechanicy nawet kilka dni temu sie podniecali przy zmianie paska i oleju, że jeszcze nie widzieli tak czystej od dołu beemki ,że nawet kropla oleju itp nie wycieka.
Opublikowano

2 kkm to niewiele na takie zużycie płynu. Czarny scenariusz to mimo wszystko Uszczelka -> Głowica, ale obstawiam problemy "gazownicze". Jaka instalka? Czasem lubi sobie lecieć przy mikserze.

PZDR

Opublikowano
nie no raczej do oleju nic sie ne przedostaje ani grama oleju nie przybywało wczesniej teraz tez bede sobie pilnowal stanu. Instalka jest 2 generacji. Ale ile wchodzi płynu do zbiorniczka wyrównawczego bo szczerze to nie wiem ile ubyło mi płynu bo nie specjalnie to widac u mnie na zbiorniku bo mi instalka nieco przysłania i poprostu wkładałem metr i odmierzałem sobie. Poziom obniżył sie o 4 cm wiec nie wiem dokładnie ile o może byc mililitrów tak 0,25 tylko oszacowałem na oko.
Opublikowano (edytowane)

Remlen:

domyślam się, że miałeś na myśli reduktor a napisałeś mikser.

krismax:

mikser to jest mieszalnik i z płynem chłodzącym nie ma nic wspólnego

Edytowane przez Kowal
Opublikowano

U mnie cieklo na oringu w zbiorniku wyrownawszym.

Nowy oring , silikon dla pewnosci i jest juz ze trzy miechy ok :wink:

Warto sprawdzic :cool2:

Opublikowano

Kowal:

Dokładnie, dobrze myślałem, ale źle napisałem :duh:

(Mixer jest na dolocie he,he)

Marcinjuve:

Sprawdź mimo wszystko połączenia (może leci i paruje?)

Nagrzewnica też może puszczać. U mnie ciekła :cry2: