Skocz do zawartości

e39 530d zderzak m pakiet tył + odpinany hak ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam potrzebuję założyć hak do mojego turinga najlepiej odpinany bo za pięknie to nie wygląda, tylko teraz pytanie , czy przy zderzak m pakietowym da rade to zrobić be rzeźbienia i dziurawienia zderzaka ?? Kiedyś miałem 520i ze zwykłym to już troche przyciasno było i trzeba było przyciąć :/
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wszystko zależy od tego ile pieniędzy wydasz na hak.

Polecam oryginalny (może być używka) wtedy wszystko ładnie pasuję, i w miejscu gdzie masz dokładkę tą czarną masz klapkę zakrywającą wszystko.

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To już zależy jakiej firmy hak, dedykowanych pod ten model montowanych fabrycznie było na pewno 2, możliwe że więcej.

Z tego co słyszałem to nie ma większych różnic pomiędzy sedan/kombi m-pak/zwykły, ale to trzeba by posprawdzać gdzieś głębiej, albo upewnić się w jakim aucie był założony.

Są też haki które montujesz jak fabryczne, zaczep wychodzi w tym samym miejscu, kula jest odpinana, wszystko się chowa za zderzakiem, tyle że wizualnie się różnią między sobą.

Ja taki do e46 kupowałem, belka miała inny kształt, ale ogólnie wszystko wychodziło jak we fabrycznym.

Napisz najlepiej do gościa z jakiego auta itp, jak sprzedaje to myślę że będzie wiedział.

Opublikowano

Oryginalne haki do BMW e39 robiła wtedy Westfalia i (z tego co pamiętam) Oris. Kupując taki hak masz pewność, że wszystko pasuje idealnie. Dodatkowo trzeba kupić moduł do świateł. Niby mówią. że jeśli podpięte będą do haka nie więcej jak 2 lampy to powinno być ok, a jak już np przyczepka z obrysówkami itp to powinno się dopiąć moduł obsługujący hak bo bez tego można sfajczyć moduł świateł główny. Ja tam chyba dla spokojności i tak kupiłbym z wiązką i modułem.

Pzdr.

Opublikowano
Ja u siebie mam M-pakiet i jest już hak zamontowany - chowany oczywiście. Nie ma żadnego dłubania, jest elegancko zaślepiony. Jeśli interesuje to mogę podrzucić foto.
http://imageshack.com/a/img840/6631/m28b.jpg