Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem oddałem auto do lakiernika, bo miałem pordzewiałą ramkę (ta co się otwiera w klapie) i teraz mam pokazany komunikat otwartej klapy. Lakiernik nie umie tego naprawić ( chce zwrócić pieniądze za naprawę u kogo innego) ja bym chciał to zrobić sam i od niego ściągnąć sianko :norty: koledzy poradzicie co tam możne być uszkodzone i co odpowiada za informacje o zamkniętej klapie szyby? Na forum wyczytałem że stycznik tylko nie wiem gdzie on się znajduje
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Stycznik masz w zamku w klapie.

Jak otworzysz szybę, i zdejmiesz ten plastik wokół tego kółka co napędza wycieraczkę to zobaczysz w głębi zamek z zatrzaskiem i wiązkę do niego.

Opublikowano

dzięki Shadow. Wcisnąłem zamek i zatrzaskuje na 2 razy. Wtedy komunikat się nie pojawia. Czyli zostaje wyregulować porządnie rygiel zamka :) bo wydaje mi się, że zaskakuje na raz a nie na dwa. U mnie rygiel jest bardzo krótki wydaje mi się, że musi iść dużo głębiej. Szyba domyka się idealnie

Mógłby ktoś z kto ma Turinga zrobić foto ile ten rygiel u was odstaje ? Bardzo byłbym wdzięczny :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Masz płaski dinks do zatrzaskiwania szyby, taki z oczkiem?

Jak tak, to może być że trzeba go kawałek wykręcić, albo wkręcić odboje od szyby.

Ja mam u siebie założony starszy typ z jednostopniowym zatrzaskiem, także zdjęciami nie poratuję.