Skocz do zawartości

Od czego jest / do czego sluzy te zlacze pod maska ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To moje pierwsze auto - dopiero je poznaje..

Jesli czegos sie nie wie trzeba pytac :)

Znalazlem cos takiego pod maska - niestety po kablach ciezko dojsc skad i co to jest (od instalacji gazowej?) Jesli ktos z forum orientuje sie co to za zlacze (gdzie powinno byc podlaczone) - prosze o informacje.

http://img404.imageshack.us/img404/6242/wtyczka4ns.th.jpg

http://img487.imageshack.us/img487/9963/wtyczka27rj.th.jpg

Opublikowano
... do kielicha masz przykręcony emulator wtrysku / ta czarna puszka widoczna na zdjeciu / zobacz czy kostka nie wysunęła się z gniazda albo poszukaj lużnego samca do tej wtyczki , jedna wiązka powinna iść do centralki przelączającej rodzaj zasilania (ta w kabinie ) a w drugiej kable do wtryskiwaczy / sądząc po emulatorze to LPG II generacji /
* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
U mnie jest to cały czas na wierzchu, i słuzy po prostu jako łącze diagnostyczen do którego podłączas się komp i nie musisz tego nigdzie włączać ani przyłączać, to ma być luźno bo to tylko koncówka łącza diagnostycznego, chociaż moze i wypadałoby to czymś zaślepić, żeby później nie wszedł tam brud bo mogą być kłopoty ze zczytaniem informacji do kompa, jenak u mnie jest to luzem i nic sie nie dzieje tak ma byc :8)
Opublikowano
U mnie jest to cały czas na wierzchu, i słuzy po prostu jako łącze diagnostyczen do którego podłączas się komp i nie musisz tego nigdzie włączać ani przyłączać, to ma być luźno bo to tylko koncówka łącza diagnostycznego, chociaż moze i wypadałoby to czymś zaślepić, żeby później nie wszedł tam brud bo mogą być kłopoty ze zczytaniem informacji do kompa, jenak u mnie jest to luzem i nic sie nie dzieje tak ma byc :8)

dokładnie tak,podpina sie tam kolo gazownik i ustawia ci (stroi) instalke.pozdro