Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i pozdrawiam wszystkich :D

nie znalazłem nic w tym temacie na forum wiec zakładam nowy temat, co myślicie o interfejsie który umożliwia podłączenie telefonu z androidem do systemu ccc??? kupiłem cos w tym rodzaju i zabieram się za montaż. ktoś robił juz coś podobnego???

Opublikowano

Powinni standartowo instalować androida zamiast systemu medialnego BMW za jakieś grube tysiące, który zawsze jest co najmniej 3 do 5 lat uwsteczniony technologicznie.

Ja tylko dźwiękowo podłączyłem telefon kabelkiem i korzystam w ten sposób z radia internetowego, mp3 itp...

Opublikowano

Miałeś już wejście AUX czy sam je instalowałeś z programowaniem auta?

podłączyłem wszystko na krótko (dla sprawdzenia) i wygląda to mniej więcej tak:

dodam że były problemy z orginalnym interfejsem TV

Opublikowano

podłączyłem wszystko na krótko (dla sprawdzenia) i wygląda to mniej więcej tak:

Ja co prawda nie jestem zainteresowany szczegółami ale opisz jak to skonfigurowałeś dla innych gadżeciarzy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rozumiem ze do tego potrzebny jest ori tuner tv?
Opublikowano

Ja miałem problem bo był konflikt pomiędzy interfejsem smartlink i orginalnym TV (mruganie obrazu i tylko szum)

trzeba było zapętlić ten drugi tzn połączyć światłowody wchodzące i wychodzące z orginalnego interfejsu TV

Ogólnie sprawa jest prosta

- kupujemy interfejs z kablami (ja musiałem dodac przejsciowkę do galaxy s4 i "enabler" do odblokowania tv w ruchu)

-podłączamy wszystko zgodnie z instrukcją (interfejs wchodzi zamiast zmieniarki CD chociaz nie koniecznie jest ona potrzebna)

-wpinamy kabel w tel i wszystko śmiga :)

fajne jest to że praktycznie cały tel w aucie sterowany jest przez idrive

Opublikowano
Tak, umnie jest fabryczne wejście aux, więc sprawa prosta.

a u mnie nie ma :cry: próbowałem zaprogramować w NCS Expert ale nie dałem rady