Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie do jakiego najlepiej autoryzowanego serwisu Bmw w warszawie moge wstawic swoje auto?

Majac pewnosc ze moje cacko zostanie solidnie zrobione i uczciwie.

Dodam ze naprawa auta z OC sprawcy.

Rozbity mam przedni reflektor, zderzak i rozwalony spryskiwacz lampy. Tyle na oko, a co jeszcze wyjzdzie to sie zobaczy. Motocyklista walnal we mnie na parkingu :/

PS.jestem z Plocka, wiec moze jakis serwis w innym kierunku?

Opublikowano

nam we Wrocławiu Inchcape powiedział, że z OC sprawcy jeśli auto ma więcej niż 4 lata to nie będą się bawić !!!! (znam tam kilku gości w serwisie i starałem się to robić u nich ale w końcu odpuściłem bo nie miałem czasu)

auto mamy ubezpieczone w PZU sprawca też PZU i ubezpieczyciel od razu z zasady obcina po 20 albo 30 procent za wiek nawet przy OC sprawcy (w Inchcape od razu mi o tym powiedzieli - wiedzieli, że PZU tak robi i nie chcieli się w to bawić tylko jak chcę to mam im zapłacić gotówka a sam dochodzić od ubezpieczyciela tej kwoty)

oczywiście można sobie robić w serwisie ale trzeba się liczyć z chodzeniem po sądach i udowadnianiem co ile kosztuje w naszym przypadku szkoda nie była jakaś masakryczna tylko uszkodzony zderzak i klapa wszystko kupione w serwisie oryginały tylko pomalowane i zmontowane gdzie indziej

więc z tym OC sprawcy to różnie bywa

Opublikowano

Miałem ostatnio podobny problem ale mniejsze uszkodzenia. Wszystko zależy od dwóch rzeczy.

1. W jakiej firmie ubezpieczony był sprawca?

2. Czy masz AC?

Byłem w Warszawskich oddziałach FUS-a, INCHAPE i BAVARIA. Najlepsza obsługa w BAVARII.

Ja w opcji ubezpieczenia mam "regres" czyli naprawia moja firma ubezpieczeniowa i po otrzymaniu kosztorysu naprawy ściąga z firmy sprawcy.

Najlepsza opcja jeśli np. BAVARIA albo inne ASO ma umowę z firmą sprawcy to sprawę załatwiają błyskawicznie i bezgotówkowo. Wstawiasz autko i czekasz na odbiór. Tylko odbierz dobrze bo ja z dwoma samochodami jeździłem 3 razy na odbiór i to z ASO.

Dobrze żebyś miał w polisie "wariant serwisowy" czyli, w przypadku dużych uszkodzeń wymieniają element na nowy bez zbędnej zabawy i naprawa trwa jeszcze krócej (chyba, że trzeba malować itp.)

Bavaria ma swoją lakiernię

Fus też

INCHAPE prowadza samochody gdzieś na miasto do podwykonawcy.

Opublikowano

Panowie i sprawca calego zamieszania i ja jestesmy w tej samej firmie, Uniqa.

Niestety nie wykulilem AC i to byl moj blad.

Ogolnie to chcial bym wstawic wlasnie do Bawaria.

musze do nich zadzwonic i wypytac o ich wspolprace z uniqa.

Opublikowano

Spróbuj, wiem że obsługują kilka T.U. ale jak nie masz AC to może być problem

Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Dzis tak sobie dzwonilem gdzie sie dalo i min do Bwaria. Niby ocenili Uniqe na jedno z lepszych towarzystw z jakimi wspolpracuja.

Dzwonilem takze do serwisu VW u mnie w plocku. Powiexzieli mi ze zrobiami na oryginalnych czesciach bo wspolpracuja z Uniqa i nie ma z nimi problemu. Znam ten serwis bo nasza flota jest unich naprawiana i chwalimy sobie ich.

Teraz mam dylemat.

A co do AC to jak tylko na tip top zrobie auto to wykupuje:) zeby na przyszlosc spac spomojnie.

Opublikowano

Generalnie jak jest szkoda z OC sprawcy to nikt ci łaski większej robić nie powinien, bo auto ma być w takim stanie w jakim było przed wypadkiem, gorzej by było w przypadku AC.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
Jeżeli ASO nie ma umowy z ubezpieczycielem albo samochód ma ponad 3 lata naprawią ale na zamiennikach ...
Opublikowano
Jeżeli ASO nie ma umowy z ubezpieczycielem albo samochód ma ponad 3 lata naprawią ale na zamiennikach ...

Co ty pieprzysz kolego. Moje auto z 2005 roku naprawili mi z OC sprawcy bez problemu na oryginalnych częściach. I też nie mieli z nimi umowy.

Ja polecam BMW Auto Rawski w Markach. Zajebista robota i pomalowane rewelacyjnie

• Członkowie klubu
Opublikowano

Co ty pieprzysz kolego. Moje auto z 2005 roku naprawili mi z OC sprawcy bez problemu na oryginalnych częściach. I też nie mieli z nimi umowy.

Ja polecam BMW Auto Rawski w Markach. [bAD] robota i pomalowane rewelacyjnie

też słyszałem ze tam jest ok(BMW Auto Rawski w Markach) :cool2: , z warszawskich na pewno nie Inchape :mad2:

sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
Opublikowano

Panowie generalnie jest dobrze. Z braku czasu wstawilem auto do VW u siebie w miescie. Likwidator szkody zapisal ze kazdy element wymienic na nowy (nie spodziewalem sie) a serwis juz zamowil wszystko w oryginale z Bawarii w Wawie.

teraz tylko czekac jak dojda, lakierowanie, kosmetyka i auto do odbioru. Powiedzieli mi ze auto bedzie wygladalo lepiej niz przed szkoda. No to zobaczymy.

Opublikowano

Ja polecam BMW Auto Rawski w Markach. [bAD] robota i pomalowane rewelacyjnie

Tu kolega ma racje jesli chodzi o robote z oc sprawcy. To samo mi powiedzial likwidator i serwis VW. Auto ma byc takie jak przed zdarzeniem.

Opublikowano

mi też się wydawało, że z OC sprawcy to Inchcape (co prawda we Wrocławiu) zajmie się tym od razu a oni pod górkę ze wszystkim...

trochę się na nich wk....łem że tak sobie przebierają w klientach (dodam, że szkoda jak się okazało nie była taka tania w naprawie na oryginalnych częściach i z robotą wyszło prawie 13000 zł)

Opublikowano

U mnie w E46 był uszkodzony zderzak przedni, lampa, błotnik i jakieś duperele. Wyszło 13000zł + auto zastępcze, a auto nie młode przecież ;)

A po oględzinach rzeczoznawcy z Link4 wycenili na 4000zł :D Nie ma co się bujać samemu. Oddawać do ASO i niech płacą grube pieniądze ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak się nie ciesz, bo te grube pieniądze to nikt inny tylko my zapłacimy przy następnym,droższym OC .
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wlasnie odebralem auto z serwisu. Zrobili wszystko super, jestem zadowolony, po za jedna rzecza a mianowicie chodzi o lampe. Kurde nowa a stara mocno sie roznia. Najbardziej boli xenon, w starej jest taki mleczny, a w nowej taki przezroczysty czysty.ten mleczny jezt duzo bardziej widoczny jak swieci. Czemu tak jest?

A cena wyszla 11500zl :/

Opublikowano
nastaw się komuś drugą stroną i wymienisz stary ;) Ja tak miałem - wie takie same stłuczki z obu stron w przeciągu 4 miesięcy i mam cały przód nowy wraz z xenonami 4400/szt ;)