Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Kilka dni temu okazyjnie udało mi się kupić ładne alufelgi, które pasują na oponki które miałem na zmianę na lato. Mam teraz alusy z zimówkami i z letnimi oponami ale oczyiście zaczęły się kłopoty.Po przekroczeniu 60 - 70 na godzinę wyrywa kierownicę z rąk.Poprzednie alusy z zimówkami16" i ET15 obecne to 16" i ET 20 jedne i drugie pasują i nic nie obciera.

I tu moje pytania:

-Wydaje mi się że nowe alusy mają minimalny luz na piaście, więc czy są pierścienie centrujące np o 1-2 mm?

- mam napeno luzy w zawieszeniu (końcówki drążków) więc ma to napewno duży wpływ na drżenie kierrownicy tylko dlaczego nie było tego objawu na poprzednich alusach z zimówkami?

- Może oponiarz się nie przyłożył i schrzanił wyważanie kół i dlatego tak nawala(Felgi twierdził że są proste)

Wydaje mi się że przyczyną drżenia mogą być wszystkie te przyczyny po troch więc poradźcie od czego zacząć , bo pewnie wydatki i tak są nie uniknione :cry2:

Acha jakiej firmy polecacie końcówki (byle nie orginały)

Pozdrawiam.

TOMEK[E32]730
Opublikowano
- Może oponiarz się nie przyłożył i schrzanił wyważanie kół i dlatego tak nawala(Felgi twierdził że są proste)

wiesz najtaniej to pojechać do innego oponiarza zeby wyważył jedno koło i wtedy sie dowiesz czy będzie jeszcze raz wywazał czy nie

www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
Opublikowano
Widze że jestes z Bydy,to podjedź na Osową Góre,naprzeciwko skrzyżowania na Mrocze jest wulkanizacja Radka Przybysza(po drugiej stronie Grunwaldzkiej jest Netto)na pewno trafisz,znam kolesia osobiscie i jesli to wina wywazania albo felg(pierscienie itd)to na pewno ci pomoga.pozdro
Opublikowano
a i jeszcze jedno,jesli to nie sprawa wulkanizacyjna to przejedż sie na koniec wojska polskiego(ostatni chyba zjazd w prawo przed zachemem w prawo w lewo jest Baczynskiego) do firmy autorenolak,tam gdzie robia przeglady,maja tam takiego diagnoste ktory powie ci wszystko o aucie,ale niestety nie pamietam jak on sie nazywa.
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
prosze o szybka odpowiedz czy alusy zalozone na astre z 92r bez potrzeby pierscienie (wiec ich otwor centrujacy ok 57mm) podejda do bmw e30 czy bedzie za maly ten otowr ?? czekam na szybka odpowiedz
Opublikowano
heja bartek,te fele od astry zalozysz tylko do tylu bo z przodu beda ci obcierac o zaciski.pozdro