Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie czy w silniku 1.8i m40 reguluje sie luzy zaworów sa tam popychacze hydrauliczne i nie wiem czy to sie reguluje jak tak to w jaki sposób i jaki powinien byc luz.

Pozdrawiam Seba E30 318i.

Byłe 318i coupe obecne 320i coupe radosc z jazdy.Nareszcie długo oczekiwane E46 kombi.
Opublikowano

Witam

Konstrukcyjnie nowy silnik M 40 odpowiada dotychczasowemu silnikowi 4-cylindrowemu (M 10).Podstawowa nowosc stanowi naped walka rozrzadu,ktory teraz przekazywany jest przez pas zebaty.Procz tego zastosowano hydrauliczna kompensacje luzu zaworow.

Walek rozrzadu napedza gorne zawory za posrednictwem dzwigienek,ktore opieraja sie na popychaczach hydraulicznych.Dzieki temu luz zaworow wyrownywany jest samoczynnie i zawory nie musza byc regulowane.W celu zwiekszenia trwalosci zawory wydechowe wypelnione sa sodem.

SPRZEDAM:

Zmieniarkę Pioneer CDX-P650

Cały komplet, nowa!

Wszelkie informacje tylko na "PW"

Tanio!

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam

A jak ja mam silnik 1.6 M40 i nie ma popychaczy hydraulicznych to jaki powinien byc luz na zaworach.Jak dotad znalazlem tylko informacje 0.25 ssacy i 0.3 wydech ale gosc nie byl w 100% pewien. Moze ktos wie?

pozdrawiam