Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wiatm! planuje lekko obnizyc przod swojego IS'a czy moge zrobic to tanim kosztem i przyciac np po jednym zwoju w sprezynach i wlozyc tam gumy? :8)
Opublikowano
Możesz tak zrobić ale to jest druciarstwo i któregoś dnia się zdziwisz jak pęknie sprężyna albo obie. W tej chwili sprężyny można kupić za naprawdę rozsądną kasę także nie wiem czy na tym oszczędzisz, według mnie to bardzo złe rozwiązanie!!
www.sosen.pl
Opublikowano
Hallo ja na twoim miejscu bym odpuscił takie rozwiązanie bo to nie popłaca ja takie cos przerabiałem w swjej reni R5 i miałem kłopot bo amorki szlak trafił po miesiącu i zrobił sie większy wydatek niz jak bym kupił sprężyny progresywne [poprawcie mnie jak bym sie mylił co do tych sprężyn] :naughty:
Opublikowano

bardzo tanim kosztem to jest kupienie uzywanych sprezyn sportowych a tanim kosztem to kupienie nowych...i nie wymieniaj samego przodu tylko jak juz to komplet zeby autem sie jezdzic dalo a nie przod twardy a tyl jak w pontonie...

albo zrob porzadnie albo wogole...

Opublikowano
kowal chyba jestes niepowazny w swojej wypowiedzi.nie da sie jezdzic autem na obcietych sprezynach chyba ze 20 km/h pod dyskoteka na wsi...nie mowiac juz o bezpieczenstwie takiej operacji...
Opublikowano
obciąć sprężyne to można w maluchu a i tak jeżdzi sie jeszcze gożej jak na normalnych, najtaniej to tak jak ktoś już pisał kupić komplet używanych sport sprężyn komplet a nie na sam przód chyba że znajdziesz firme co przerabiają seryjne sprężyny ale oni ją ściskają na gorąco i hartują w bielsku jest taka firma ale to drugi koniec polski.
Opublikowano
znalazlem wlasnie firme w szczecinie ktora zgrzewa i hartuje takie sprezyny. a z obnizeniem calego auta mam lekki problem bo mam felgi z innym ET niz do "trojki" i jesli obnize tyl to opony zaczna ocierac mi o nadkola. opony mam 215/50/17 i nie chce nizszego profilu bo to nie na nasze drogi... :mad2: mysle tez ze auto jesli bedzie z przodu lekko obnizone to nie bedzie zbyt wielkiej roznicy w twardosci w porownaniu z tylem bo z tylu mam wlozone gumy w sprezyny