Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Od pewnego czasu zastanawiam się nad zmianą nawigacji (w aucie mam ori business) z kilku powodów, m.in.

-czytnik business nie odtwarza mp3

-podczas używania nawigacji (tylko jedna szczelina na płyte) nie można słuchać muzyki z cd

-większy wyświetlacz wg mnie byłby na plus

Rozważam nawigacje: CCC Professional lub CIC HDD Professional i tu zaczynają się moje rozważania. Z jednej strony pojawia się myślenie typu jak już wymieniać to na CIC... ale, dużo większe koszty gdyż dochodzi zakup kodów FSC w ASO, bez których nie da się dopisać nawigacji (po VIN) do wyposażenia pojazdu, a to z kolei w razie np. ominięcia tego i zainstalowania emulatora - pojawia się problem z ewentualną aktualizacją oprogramowania samochodu. Czytałem na forum, że po montażu CIC professional pojawił się problem w postaci nie działających czujników parkowania. W razie problemów z elektroniką w samochodzie każdy serwis będzie prawdopodobnie sugerował że wina leży po stronie nawigacji CIC. Szukam na aukcjach i na żadnej aukcji gdzie sprzedają nawigacje CIC HDD nie jest podane jakiej pojemności jest dysk twardy? może mi ktoś napisać? Nawigacja CIC HDD ma mnóstwo zalet - dysk twardy i możliwość używania nawigacji bez wkładania dvd do czytnika, możliwość uploadu na HDD muzyki, filmów etc. Nowy, świeży wygląd interfejsu nawigacji CIC także zachęca. Myśląc o wymianie nawigacji na CCC professional co zyskam: większy wyświetlacz, możliwość słuchania muzyki z cd poczas używania nawigacji, odczyt plików mp3, mniejszy koszt wymiany nawigacji, możliwość ewentualnych aktualizacji softu pojazdu i to w zasadzie chyba wszystko.

Czy możecie, bardzo Was o to proszę, napisać swoje za i przeciw odnośnie nawigacji CCC oraz CIC Professional? Jakiej pojemności jest dysk twardy w navi CIC Professional?

Pozdrawiam

Opublikowano

Dzięki za odp, a rok prod. 2008

Edit: Znalazłem informację odnośnie systemu nawigacji CIC Professional, o którą pytałem - dysk twardy ma pojemność 8GB, ale i tak proszę aby ktoś z obeznanych w tym temacie potwierdził.

Edit2: Teraz z kolei znalazłem info, że dysk twardy ma pojemność 40GB, a że z tego przeznaczone miejsce do uploadu muzyki to 8GB...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a do 2006r cic podejdzie? czy będą jakieś problemy typu czujniki itd?
Opublikowano
Do wszystkich tych aut mozna wlozyc CIC bez wiekszego problemu. Oczywiscie emualator jest potrzebny. Do swojego auta pre-LCI nie zamowisz nawet FSC pod swoj VIN do CIC, poniewaz auto nigdy z taka navi nie wyszlo. Pozostaje tylko emulacja. Ogolnie temat do ogarniecia nawet w e90 z 2005 r.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

• Członkowie klubu
Opublikowano
Do swojego auta pre-LCI nie zamowisz nawet FSC pod swoj VIN do CIC, poniewaz auto nigdy z taka navi nie wyszlo. Pozostaje tylko emulacja. Ogolnie temat do ogarniecia nawet w e90 z 2005 r.

Bez problemu można zamówić zestaw kodów aktywujących funkcję nawigacji dla CIC do auta z serii E9x, które rocznikowo nie mogło posiadać urządzenia CIC... :wink:

Opublikowano

O kurcze, to nie wiedzialem o tym :). Dzieki, jeszcze jakis czas temu, z 3 lata wstecz takiej mozliwosci nie bylo, czy sie myle?

W kazdym razie dobrze wiedziec.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką