Skocz do zawartości

Uszkodzona podpora pod lewarek - jak to wymienić

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! Uszkodziłem dzisiaj podporę pod lewarek z tworzywa sztucznego - niestety nie miałem świadomości, że BMW ma coś takiego pod progiem, auto nisko wisi, zabrakło centymetra i częściowo się pokruszyła. Udało mi się ustalić, że jest to część wymienna, natomiast patrząc na nią nie wiem jak to jest zamocowane i na ile problematyczna jest wymiana (chodzi o taką podporę : http://www.bmw-sklep.com.pl/pl/podpora-mocowanie-pod-lewarek-bmw-e87-e90-f01-f10.html ). Czy miał ktoś z Was wątpliwą przyjemność wymieniać ten dyngs i wie jak to trzeba zrobić ?
Opublikowano
  • Członkowie klubu

Kup nowy element, zobacz jakie ma mocowanie od spodu i wydłubiesz łatwiej resztki starego. Nowy wpychasz w miejsce starego i już. Trzyma się dodatkowo na zatrzasku o ile pamiętam. Banalnie proste o ile włożysz właściwą stroną.

Pozdrawiam

Matrix2013

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Wkladasz lewarkiem dociskasz i jest :cool2:
Opublikowano
  • Autor
Ok, bałem się że to jakoś od góry jest dokręcane i że bez wycięcia poszycia progu ani rusz... Powiedzcie mi jeszcze czy da radę dostać sztukę czy w komplecie trzeba brać ? Bo drugi jest w stanie dziewiczym.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Allegro widzialem na sztuki, aso niewiem.
Opublikowano

To co wstawiles w linku jest na sztuki :cool2:

Poniewaz kawalek takiego plastiku kosztuje 5 dyszek :mrgreen: Wiec komplet to juz dwie banki :D

Opublikowano
  • Autor
Cenią się... Po ukruszeniu wygląda to jak jakiś kompozyt z polipropylenu albo polietylenu wzmacniany czymś włóknistym, ale nada koszt produkcji to groszowe sprawy. Z drugiej strony to dobrze że tylko tyle, w BMW różnie bywa z cenami części, pozostaje w wolnej chwili wpaść do ASO, zakupić i wymienić ;)
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
50 zł za takie gó..o :mad2: :duh:

Wlasnie dlatego dorobilem sam ,tyle ze nie na stale .Daje nakladke na lewarek jak dzwigam auto.