Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś wyjeżdżając autkiem z garażu po kilku dniach postoju zauważyłem mokrą plamę - na pierwszy "rzut oka" niebieska ciecz w objętości około 150-200ml wykapała przez te kilka dni.

Przyglądając się bardziej - większa lepkość niżeli skroplin od klimy ( po wytarciu pozostawia "widoczny" ślad na płytkach - ale to nie olej - ewidentnie niebieski/granatowy kolor)

Biorąc pod uwagę elektryczne wspomaganie kierownicy zgaduję iż to zapewne płyn chłodniczy (a może hamulcowy ?) .... I tu koledzy prośba o jakieś wskazówki zanim zadzwonię po Assistance i wyślę auto na lawecie .... Miał ktoś z Właścicieli podobny przypadek ?

Za wszelkie sugestię będę zobowiązany

Opublikowano
To kolejny problem BMW F20, ok 2 tyg temu miałem wymianę koła dwumasowego i przy okazji stwierdzono wyciek płynu chłodniczego. Zostało to naprawione. Otrzymałem informację, że to kolejny przypadek. Co się dzieje z jakością tych samochodów!!!
Opublikowano

U mnie winowajcą okazał się jakiś trójnik wraz czujnikiem temp. Chrzanić ten element (bo w ASO to koszt 174zł) Ale wymiana wymagała zdemontowania skrzyni - co za tym idzie rozpięcia wału i zdjęcia wydechu.

Jakby ktoś był ciekaw co się spier....ło to wkleje fotkę

Gdyby komuś nawaliło to powodzenia z ASO - koszt naprawy z częściami pona 1200 PLN :) Ja podziękowałem ASO :)

Opublikowano

Dlatego ten kto nie wykupije przedluzonej gwarancji 2 razy traci

Majac tyle modeli, takie wzrosty sprzedazy BMW nie ma czasu na kontrole jakosci:(

Beste Maschine der Welt
Opublikowano

Oszczędza dwa razy. Czytałem warunki tej dodatkowej "gwarancji". Porozmawialiśmy z człowiekiem w Bavarii i jeśli przykładowo Pompa wody się uszkodzi i nie działa w ogóle to podlega tej gwarancji - ale jeśli "tylko" cieknie - to już tej gwarancji nie podlega.

Kto chce ten kupuje ... mnie ta naprawa wyniosła 600 zł ... dodatkowa gwarancja która jest do wykupienia by jej nie objęła (Opinia ASO).

Opublikowano

jesli cieknie to podlega naprawie na gwarancji

też o tym rozmawiałem jak kupowałem - naprawie/wymianie bezkosztowej podlega wszystko co nawali. mówimy o pełnej najszerszej opcji gwarancji