Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam koledzu pomozcie nie wiem co jest grane mam e38 z 98 roku i mam problem z szyberkiem mianowicie uchyla sie do gory a jak chce go otworzyc na cala szerokosc zeby sie wysyunal do srodka to sie blokuje i nie wiem co jest grane mial ktos cos podobnego,pozdrawiam
Opublikowano
witam koledzu pomozcie nie wiem co jest grane mam e38 z 98 roku i mam problem z szyberkiem mianowicie uchyla sie do gory a jak chce go otworzyc na cala szerokosc zeby sie wysyunal do srodka to sie blokuje i nie wiem co jest grane mial ktos cos podobnego,pozdrawiam

Przycisk szyberdachu ma 3 pozycje: 1 - zamykanie nacisk klawiszem w kierunku szyby czołowej, 2 - unoszenie dachu z tyłu do góry - tj. naciśnięcie w część środkową klawisza oraz 3 - otwieranie całego szyber dachu przez naciśnięcie nagłym ruchem na klawisz od strony szyby czołowej (ewentualnie ciągły nacisk w tej pozycji ). Przepraszam, jeżeli mówię oczywiste rzeczy. Przy tak częściowym otwieraniu możesz mieć ciało obce między płozami szyberdachu. Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pytanie: czy w ogóle się nie ruszy, czy otworzy kawałek i stanie?

Jeżeli się w ogóle nie ruszy, to pewnie zaczepia o dach (powinien się najpierw obniżyć tył, a potem schować) z powodu luzów lub syfu na połączeniach. Jeżeli się "zacina" gdzieś po drodze, to faktycznie masz "ciało obce" w płozach.

Kai
Opublikowano
Ja miałem coś podobnego. Podłączenie do diagnoskopu wykazało brak komunikacji z modułem dachu. Po wymianie na inny zaczęło działać.

Grzesiek740 - (kiedyś było jeszcze 735 i 750)

http://img136.imageshack.us/img136/3693/mojeauta034podpisgo3.jpg

• 4 lata później...
Opublikowano
witam koledzy ja mam z kolei problem z zamykaniem szyberka a mianowicie polega na tym że mogę go jedynie otworzyc w płaszczyżnie pochyłej i nic dalej- nie można go nawet zamknąc trzeba zdejmowac podsufitkę i domknąc go imbusem.odkręciłem silniczek szyberdachu i przyciskiem naciskałem w jedną i drugą stronę ,w jedną stronę się kręci a w drugą nie może ktoś wie co może byc nie tak???mam troche części do e38 więc wymieniłem dwa silniczki i dwa przełączniki otwierania ale na każdym są takie same objawy.pomóżcie jeśli ktoś potrafi ,może ktoś mial ten sam problem???
Opublikowano
również mam problem z otwarciem szyberdachu. Uchyla sie po wcisnieciu tego przycisku po srodku, natomiast całkiem w poziomie otworzyć sie nie chce, opada w dół lecz już na samiutkim początku sie blokuje i brak reakcji, nawet nie ma przeswitu tak malo sie otwiera, oczywiscie zamknąć spowrotem mogę.
  • 8 miesięcy temu...