Skocz do zawartości

bmw e39 kontrolka z wykrzyknikiem w kółku i nawiasie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam tak jak w temacie świeci kontrolka czerwona z wykrzyknikiem. klocki z czujnikami wymienione, płyn chamulcowy max. odpowietrzony a ta dalej świeci . jakieś pomysły??
Opublikowano

Żeby zgasła kontrolka to o ile dobrze pamiętam po wymianie klocków należy na włączonym zapłonie nacisnąć

hamulec na 30 sec . i powinna zgasnąć.

Opublikowano
powiem ci tak tył jest newka przód jest ok czujniki ok. teraz je zmostkowałem ale nadal świeci. a wcześniej jeździłem tak ok. 3 dni i nie zgasła
Opublikowano
musi gdzieś nie stykać może jakimś smarem do elektroniki trzeba psiknąć na łączeniu, albo kabelek gdzieś przetarty i przebija są to delikatne rzeczy

tak mi do głowy przychodzi jeszcze pomysł z odpięciem akumulatora na 10 min może taki restart pomoże.

albo te czujniki w klockach nie podchodzą jak są jakieś klocki tańsze jeżeli chodzi o zamienniki

Opublikowano
wiem wiem. patrzyłem ale nie widać żadnego przetarcia. a psikane było środkiem do styków. podepne go może dzisiaj pod kompa ale wątpie że coś pokaże. aku już było odłączone ale też nic nie dało. a to że czujniki nie podchodzą też myślałem więc je zmostkowałem ale też lipa.:/
Opublikowano
Panowie, a czy to jest w ogóle na pewno kontrolka od klocków ?! Moim zdaniem zużycie klocków objawia się kontrolką tzw. kółko i w środku otwarty i zamknięty przerywany nawias. Wykrzyknika w kontrolce od klocków nie widziałem. Poprawcie mnie jeśli się mylę.

BMW - Bardzo Mądry Wybór ;-)

http://forum-lines.ru/rez/ab278744.gif