Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Panowie

Jaki polecacie olej do BMW E46 2000r 318i ? Dodam że mam w niej mały (niewiarygodny ale rzeczywisty niekręcony ;D ) przebieg - 110 tys. + zamontowany gaz od niedawna.

Po poprzednim właścicielu niestety nie została mi żadna ulotka po oleju także nie mam pojecia co było wcześniej lane.

Opublikowano (edytowane)
zdarzaja sie takie przebiegi:) widzialem 320i z roku 2001 i miąła 80tys km. bo jedzone tylko 3km co dzien do pracy:) a olej jaki to 0w30 albo 5w30 :D i lej motul albo Vavoline , Caatrola podrbiaja i nigdy nie lej z beczki , bo beczka zelona z naklejka castrol a w srodku jakies gówno Edytowane przez skols003
Opublikowano
Ja kupiłem w 2010 roku moja z przebiegiem 76000 rzeczywistym tylko z cena za nia była taka ze mogłem sie pokuśic nawet o 325ci rzekomo nie bite i z rzekomo małym przebiegiem lecz wolałem rozsądek i tak użytkuje moje autko bez stresowo do dziś gdzie ma nakręcone 126 000. A co o oleju jezdziłem do teraz na 0w30 a teraz sie przesiadłem na motul 5w40 i na nasz klimat polecam ci 5w30 lub 5w40 są to idelne wartości dla tego silnika.
Opublikowano
zdarzaja sie takie przebiegi:) widzialem 320i z roku 2001 i miąła 80tys km. bo jedzone tylko 3km co dzien do pracy:) a olej jaki to 0w30 albo 5w30 :D i lej motul albo Vavoline , Caatrola podrbiaja i nigdy nie lej z beczki , bo beczka zelona z naklejka castrol a w srodku jakies [bAD]

Z tymi beczkami to zgadzam się w 1000%-Castrol jest okej ale tylko Oryginalny.