Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ;)

Temat może wydawać się oklepany, ale nie znalazłem podobnego:/ Mianowicie nie działa mi sterowanie pilota w kluczyku (BMW 530iA 2001r po lifcie - pilot w kluczyku nowszy model). Próbowałem procedury wpisywania z 1000000000000 razy i nic. Więc myślałem, że może moduł walnięty, ale dzisiaj mi zaskoczył. Tzn zamknął raz i kilka razy otworzył (zamykałem kluczykiem, otwierał po jeździe). Zamykanie nie dział tylko czasem otwieranie tak jak napisałem, po jeździe jak wysiądę z auta, ale może z 3 minuty po jeździe, potem już nie działa nawet otwieranie :/ Sprawdzałem napięcie akumulatorka jest 2,95 V mam jeszcze drugi pilot i też nie reaguje:/

Spotkał się może ktoś z podobnym problemem ? ;)

Dziękuje i pozdrawiam ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To masz tak jak u mnie, niby wszystko sprawne, a nie działa, lub sporadycznie jak się trafi to pilot żyje.

Mój zazwyczaj otwiera, ale zamyka średnio co 5 raz, w dodatku jeśli otworze auto jak czegoś zapomniałem wyjąć, to 2 raz już nie zamknę.

Bagażnik zazwyczaj otwiera się normalnie.

Bateria okej, pilot sprawdzony, niby jest cacy, a działać nie chce.

I co ciekawe, zasięg mam max 1m, z dalsza nie łapie.

Ja się poddałem, kupiłem dobry smar do zamków, i otwieram ręcznie, chociaż nie ukrywam że to trochę irytujące. :roll:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dzisiaj rozwiązałem problem z niedziałającym pilotem. :8)

Byłem w tesco kupić baterke do zegarka, i się dowiedziałem że gość naprawia piloty, wszystko na miejscu i od ręki.

Zostawiłem kluczyk do sprawdzenia, po 15 minutach wracam, a gość do mnie że jakieś zwarcie w kluczyku było, i przez to nie chciał działać.

Do tego zmienił mi od razu akumulatorek na nowy.

Podszedłem do auta, sprawdziłem, działa :mrgreen:

Bez kodowania, bez zbędnych kombinacji, wszystko jest okej :cool2:

Całość z robocizną 60pln. :wink:

Opublikowano
Gumka przycisku sie wyrabiaja i nie wciskaja styku. Na allegro kosztuja 3 zl.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To nie była gumka, akurat w tych pilotach słychać jak klikają przyciski, więc to było okej.

Coś tam w środku się posypało.

Teraz jest git, chociaż zasięg jest ok 5 metrów.

• 6 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Długo się nie nacieszyłem, wczoraj przestał zamykać, dzisiaj już nawet bagażnika nie otworzy.

OCB? :mad2:

Czy ktoś jeszcze ma dalej takie problemy z pilotem?

Ja naprawdę nie wiem co jeszcze sprawdzić żeby działało, nie wiem, pętla w stacyjce?

Może być że nie ładuje akumulatorka?

Czym sprawdzić że działa?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Anteną centralnego jest antena radia, a tu problemu nie mam,radio odbiera dobrze.

Zresztą, antena na raz to by raczej nie padła.

Moduł komfortu nie ma błędów, z żadnymi innymi funkcjami problemów nie mam.

Jutro dla świętego spokoju pożyczę od kogoś kluczyk na próbę zakodować u siebie.