Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przed momentem na TVN Turbo był odcinek z E36.

Jak oceniacie wykonane naprawy, fachowość no i samo auto.

Ja na razie nie będę się wypowiadał chociaż mam dużo do powiedzenia :mrgreen:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano

Kolor do du...

Najlepsze były te kable wystające z gałki, ogólnie to za dużo nie poczarował przy tym aucie, felgi, amortyzatory przód i szyberdach no i shortshifter (chyba, że mi coś umknęło)

Ale dobrze, że to nie był jakiś młody gniewny ten właściciel:)

aaa no i rozpórka.

Opublikowano

Szkoda właśnie że ciekawiej tego nie pokazali i nie zrobili innych napraw które na pewno się przydały

1/4 odcinka to czarowanie z układem gdzie praktycznie pewne było, że termostat do wymiany. A tu powielanie stereotypu, że może pęknięta głowica. W większości przypadków temp raczej szła by w prawo.

Tak samo visko. Powinno być tylko sprawdzone a jego przy niesprawnym termostacie się nie sprawdzi. Ale profilaktycznie mógł już to zrobić.

Kolor niespotykany. Czy ładny czy nie to kwestia gustu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ten program w 95% jest marny.... tego odcinka jeszcze nie wiedziałem, rzuce okiem w necie.
spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano

Tak z tą wymianą viska to niepotrzebnie bo w sumie to nie stwierdzili czy jest uszkodzone czy nie z tym termostatem też wielka panika, trafne stwierdzenie było co do felg bo faktycznie repliki wiec dobrze ze zmnienili na ori, wydech też nie był dopasowany idealnie wystawał kilka cm za zderzak a powinien konczyć się równo z nim jak dla mnie do poprawki, żarówki w postwojówkach to chyba 24v miał włożone :P a co do tego pęknietego kielicha to faktycznie wina tego twardego zawieszenia? bo sam miałem wkładac gwint ale po tym co zobaczyłem dopadły mnie obawy i to uzasadnione chodź w sumie sporo osób jezdzi na takim zawiasie i nic takiego się nie dzieje.

P.S betka z radomia i sam jestem z radomia i nigdy jej nie widziałem a bywam na różnych zlotach rozpoczeciach sezonu itp a także sporo się po drogach miasta i okolicach poruszm i nie wpadła mi w oko, mam nadzieje ze spotkam kiedyś własciciela to porozmawiam z nim co i jak w zwiążku z tym programem :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co do zawieszenia:

Jeździłem na ultra sztywnym i ultra niskim zawieszeniu w Audi 80 coupe przez 2 lata, dużo jezdzilem po na prawdę słabej jakosci drogach, po dziurach, tak że aż serce bolało jak te auto cierpiało.

Raz wpadłem ze sporą prędkością przednim kołem na krawężnik tak ze pogiąłem podłogę i urwalem wahacz, ale nigdy nie miałem najmniejszych problemów z kielichem, żeby coś pękało.

Wg mnie takie rzeczy jak pękanei kielicha to mogą mieć auta albo powypadkowe, albo skorodowane, których nadwozie jest naruszone mocno. Chyba że e36 ma tak słabe nadwozie, ale chyba bez przesady.

Znam ludzi którzy maja e36 czy e46, mocno obniżone i sztywne i nikt nie miał takiego przypadku. Owszem tylny wózek lubi się urwać w miejscu mocowania do podłogi, szczególnie w mocniejszych autach (dlatego m3 maja te miejsca wzmocnione), ale kielich?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Widziałeś jakie to zawieszenie było? Aż obcierało.

Dlatego jeżeli było założone krzywo i naprężenia były to może pękać buda. No i jeszcze pragnę zauważyć, że nasze auta w większości są już pełnoletnie.

sam jestem z radomia i nigdy jej nie widziałem

Gościu nazywa się Przemysław Klinowski i na fejsie napisał, że "żal nam d... ściska" :mrgreen:

ec2Wze6.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ale dlaczego ma nam żal dupe ściskac?

Jak mu naprawili jego 328i to fajnie, mnie nic przy tym nie ubyło...

Ja mam swoje M5 w idealnym stanie i to mi wystarczy, mam komus zazdrościc 328 e36? Drozsze auta miałem 10 lat temu :)

Opublikowano
Żadna rewelacja tak jak kolega Kris pisał znaczna część odcinka dotyczy układu chłodzenia i sam początek-diagnoza-może głowica?!Kurcze po pracy jadę do drugiej gdzie rozbieram i sprzedaje niespełna od trzech lat części do bmw wyłącznie i przez ten czas sprzedaliśmy jednĄ głowicę od e36 6-cio rzędówki to jakieś herezje i mity visko mogło być dobre i tył wg mnie za nisko względem przodu-choć ponoć tak z fabryki wychodziło,że przód wyżej od tyłu.Ogółem nie mam czego zazdrościć sądzę,że mało się działo,Ta e36 to pierwsze auto właściciela z marki bmw ciekaw jestem czy jest świadom felg jakie otrzymał czy wyposażenia m-pakietu i serca 2,8 czy rzeczywiście jazda tym autem sprawia jemu radość z jazdy-miejmy nadzieję,że nie zobaczymy tego auta na allegro...Nie oceniam tutaj właściciela ale takie odniosłem wrażenie.Ja niczego nie zazdroszczę tylko z te ceny zabójcze tych części.Za taką kwotę można tak ogarnąć auto,że ,,mucha nie siada,,takie moje zdanie.

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie wiem jak Wy uważacie, ale ja oglądając również poprzednie odcinki tej serii to ta seria powinna się nazywać "Robimy samochody znajomym i nagrywamy to"

Za najlepszą scenę odcinka uważam odkrywanie fabrycznej naklejki po lakierowaniu kielicha :mrgreen:

No i zegary z M3 nie do końca podłączone. Gość (miłośnik) i mówi, że wnętrze M jest fabryczne, to albo się tak zna, albo..., bo wszyscy wiemy, że to nie prawda jest.

Tego niewymienionego oleju nie skomentuję.

Co do sprawdzania głowicy przez pół odcinka. Silnik się nie dogrzewał, a jak wiadomo objawy głowicy są wręcz odwrotne niż tam występowały.

Te "stokrotki" po renowacji i w tej barwie coś mi się wydaje, że pochodzą z forum- kolega Blacharzy miał na sprzedaż i chciał coś ok. tysiaka.

Za taką kwotę można tak ogarnąć auto,że ,,mucha nie siada,,takie moje zdanie.

Za taką kasę to obskoczył bym Bada na igłę. Bo tak mi wyjdzie jak liczyłem, ale ile rzeczy wymieniłem i jeszcze wymienię :wink: .

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Wiadomo program robiony jest dla ludzi zeby im fajnie się oglądało niby tam producenci konsyltują się z znawcami no ale wiadomo na bmw trzeba się znac i tak jak my wychwycimy każdy szczegół dla przeciętnego użytkownika np zegary jak zegary takie jak w bmw ale już nie każdy pozna ze to od m3 (chodź to akurat banalne) więc wciskają ludzią kit ze to głowica i kto się niezna wieży w to, no cóż taka jest telewizja.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Telewizja kłamie.....

gazety tyż :mrgreen:

Ale skoro miłośnik mówi, że jego wnętrze ( i nie tylko) jest oryginalne...to nie mam więcej pytań.

w sumie to jest oryginalne, ale nie od tego samochodu :mrgreen:

Co do programu to na myśl przychodzi mi wypowiedź Kuby Wojewódzkiego z programu idol.

"Bądź potempion bo to słabe było. Alleluja"

Nawet na święta pasuje :mrgreen:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Gdyby nie ta szopka ze sprawdzaniem ciśnieniowym układu, sprawdzaniu co2 w układzie, wymiana wiska i chyba nie poatrzebna do tego ściągana chłodnica dużo więcej ciekawych rzeczy mogli by pokazać i zrobić przy aucie bo na pewno coś by można było dłubnąć
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Oj, ale się czepiacie. Auto mobło się nie grzać mimo walniętej głowicy, bo ktoś wcześniej mógł wyjąć termostat. I tylko dla tego auto mogło się nie grzać, mimo że głowica mogła być pęknieta, lub uszkodzona uszczelka pod głowicą. Samo badanie CO2, to po prostu pokaznie jak zdiagnozować usterkę bez niepotrzebnego demontazu głowicy w razie gdy auto się np. grzeje. W mojej starej e30 niby się nie grzeło wszystko bylo dobrze, ale CO2 wykazało żę jest w układzie. Po ok 10 tyś km okazało się gdzie zaczeła puszczać uszczelka pod głowicą...a to że nie przegrzewała się to po prostu wina tak pekniętej uszczelki że nie tylko ciutciut puszczała. No nie ważne.

Sam odinek jak dla mnie nudny w porównaniu do pierszych serii czy nawet niedawno nadawanego odcinka na temap fiata chyba 128 czy 127.....tam było ciekawie. A tu...hmmm po prostu nuda. Szybki demontaż szyberdachu, bez pokazania jak się go demotnuje, Wymiana zawieszenia gdzie też nic nie pokazano co i jak się je... chyba autorom chodziło tylko o pakazanie jak diagnozować układ chłodzenia. W brew pozorom wiel mechaników się na tym nie zna. Sam znam takich co wymiają uszczelkę pod głowicą, głowice a winny jest korek układu chłodzenia lub jakiś wąż....moim zdaniem odcinek byłby ciekawszy jak by pokazali jeszcze płukanie i sprawdzanie drożności chłodnicy i nagrzewnicy....wtedy byłby ciekawy pouczający odcinek a tak wyszła [BAD] .....

A jeśli chodzi zawiaś. Nie widziałem auta które nie cierpi na maksa skręconym gwintem. W jednych wyrywa mocowanie wachacza w innych pęka kielich, a innych wyrawa wózek z karoserii.

PZDR>

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
iata chyba 128 czy 127.....tam było ciekawie.

To był 132.

No fajnie tylko robili to gościowi który robi w tej dziedzinie i mógł go sobie sam odbudować, ale po co?

ec2Wze6.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A mógłbym......może i mógł. Ale to był koleś że jak mu zrobili, to pewnie auta nie zniszczy bo ma kaśe by to auto stało w garażu.....a tak jak by robili jakiemuś baranowi co ma tylko plany a nie ma warunków to szkoda takiemu gościowi robić, bo takie auto po 2-3 latach pod chumrą będzie wymagało kolejnej naprawy. Wydaje mi się że też patrza na to by te auto co robią jak najdłużej miały blask. No tylko z tą e36 dali ciała.......

PZDR>

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na co oni patrzą to ja wiem :mrgreen:

Dali ciała? To zobacz to :mrgreen:

http://player.pl/programy-online/samochod-marzen-kup-i-zrob-odcinki,918/odcinek-5,S02E05,15730.html

Ja dodatkowo znam dokładnie szczegóły odnowy i wiem czyje to auto. Ale nie będę się wypowiadał na ten temat :wink:

ec2Wze6.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

HEHEHE, Wiesz, każdy by nagrał inaczej, każdy by to zrobił inaczej, tylko czemu każdy nie pracyje w TV......ciekawe. Jak znam życie nie jest łatwa robota by dogodzić wszystki. Wydaje mi się że i tak nie ma tragedi, jeśli popatrzymy na TZG, Mam talen i inne pochodne, które są tylko skupione na to by zarabiać kasę.....promując często niedojdy. A programie prowadzonym przez adama mimo wszystko zawsze można coś cennego dla siebie wynieść i się czegoś nauczyć.

PZDR>

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja już napisałem wcześniej "B" przeczytaj wcześniejsze posty.

Zamykam temat bo zboczyliśmy z kursu i robi się samo OT,a po waszych wpisach można wywnioskować co i jak myślicie o naprawie tej E36 i o programie również :wink: .

ec2Wze6.jpg
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.