Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam pytanie odnośnie spryskiwaczy reflektorów. Czy można sprawdzić domowym sposobem bez jazdy po warsztatach co jest nie tak ze spryskiwaczami. Wiem że pompka jest ok, nie dostaje chyba prądu (tak sądze) chyba że działa ale daje zbyt małe ciśnienie dlatego się nie otwierają. Wiem od kolegi bo zaglądał do auta i twierdzi że pompka działa, ale po naciśnieciu na manetkę nic sie nie dzieje na szybę pryska, a na reflektory nic. Nie piszcie że za którymś tam razem się włącza bo robiłem po kilkanascie razy spryskiwanie szyby i nigdy się nie załączyło spryskiwanie reflektorów. Z góry dziękuje.
Opublikowano

hej,

światła oczywiście włączone? miałem podobny problem z moja 530d, pompka była okej (słychać było jak kreci) ale po jej otwarciu okazało się ze jest skorodowana (ktoś lał wodę do spryskiwaczy) po wymiana było już dobrze, sprawdź tez rurki bo miałem tez podobny problem w mazdzie przetarta rurka i nie bylo cisnienia.

pozdrawiam

Opublikowano
Sprawdze w poniedziałek jak czas pozwoli obawiam się jednak że prąd nie dochodzi, ale moge się mylić. Odnośnie swiateł to nic nie robie (nie włączam i nie wyłączam) mam wciśnięty włącznik i obrócony do końca w prawo. Same się włączają jak odpalam i wyłączają jak gasze silnik.
Opublikowano
to nie naprawiaj tego to zbędny bajer który tylko płyn ci traci i robi plamy na masce:) co ci z psiukniecia jak nie przetrzesz smatka to zadnego efektu nie ma , :D mam spryskiwacze w e46 i je odłaczyłem :D jak by były wycieraczki jak w Volvo albo mercach to jakis efekt by byl:) wez brudna szybe psiuknij i nie przetrzyj bedzie efekt nie bedzie wiec ten bajer jest zbedny :P
Opublikowano
Ja bym jeszcze zastanowił się czy nie ma po prostu za mało płynu. U mnie jak jest mało to też spryski nie działają...