Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie nie długo .

Na bmw.pl można rezerwować już datę produkcji .

Może ktoś wie dlaczego na polskiej stronie nie da się zamówić katalogu ? Na niemieckiej czy norweskiej wystarczy podać adres i prospekt jest w domu.

W Polsce pewnie trzeba do salonu podjechać .

A jeszcze może ktoś wie czy w indyvidualu można zamówić kolor protonic blue do obojętnie jakiego innego BMW ?

Opublikowano
Trzeba przyznac Autko jest przepiękne ale cena zwala z nóg w polsce i8 bedzie rzadkoscią myslalem ze cena bedzie gdzies zaczynać sie od 185 tys a konczyć sie na 300 a tu 2razy tyle wiecej co myślalem:) no ale za 12lat kupie sobie taka sprowadze malinke z niemiec ja jakies 40tys:) za ta kase to wolałbym kupić uzywane Gallardo i był by prawdziwy sport:) na nie 1.5 turbo i elektryczny chodz moc ponad 300koni to tez jest imponujaca zwłaszna przyspieszenie od 0 do 100 :D
Opublikowano
Fajne ,ale jeśli już elektryczne to kupiłbym Tesla S :D
Opublikowano

Tesla S - fajne ale w najmocniejszej mocy max speed to 210km/h byle 320d ja objedzie na niemieckiej autobanie.

Co do zasięgu to w norwegi ( jest ich tam sporo , w samym marcu sprzedali 1500szt ) robili test i żadna nie przejechała więcej jak 400km - wiadomo lampy, ogrzewanie, mało słońca. No i jeden bieg do przodu i jeden do tyłu :mad2: Nowoczesny melex .

A właśnie I8 ma biegi ? W katalogu nic nie pisze na ten temat. I3 ich nie ma ale to inne auto .

Opublikowano
400 kilometrów zasięgu ,przy osiągach Tesli to i tak rewelacja ! No i cena (w Stanach) okazyjna :D
Opublikowano

I8 ma dwie skrzynie biegow, dwusprzeglowa dla silnika elektrycznego i 6 biegowy automat dla spalinowego (chyba jesli nic nie pokrecilem)

Cena w katalogu PL 573 tys pln, cennik dostepny juz na bmw.pl ale w configuratorze jeszcze nie ma mozliwosci zabawy "w i8" ;)

Ciekawi mnie cena pakietu pure impulse, 82 tys pln (!) nie wiem za co, opcje ktore wchodza w sklad tego pakietu kosztuja ledwo 15 tys - 20 tys pln i mam rozumiem ze kolejne 62 tys to tapicerka i felgi? no bez jaj ;)

Opublikowano

To te zaproszenie do ekskluzywnego programu BMW i Pure Impulse Experience kosztuje 62k zł :cool2:

Mnie tam interesuje dlaczego w takim aucie ( jako tako nowatorskim ) trzeba płacić za bluetooth :duh: toż to fiat panda ma go w standardzie.

Także dopłata jest za rozszerzone lampy LED ? A gdzie lasery ? Ciekawe czy najtańsza wersja będzie miała zwykłe h7 i p21 w kierunkach :mad2:

570k zł - fajna cena jak na auto sportowe , ale cena końcowa to lekko 700k zł . Przy 700k zł chyba bym odwiedził inny salon niż BMW .

Opublikowano

ja tam jeszcze I8 nie skreslam ;)

o co chodzi z tym zaproszeniem do tego klubu? dadza mi koszulkę czy jak ;)? na czym polega ta ekskluzywność za jedyne 62k:)?

swoją drogą dopiero teraz zobaczyłem porównanie ceny do R8,

Okej, ale weź nawet R8 V8 na stronicu skonfiguruj "tak aby to miało ręce i nogi" - 750-800,

a za 850 masz R8 V10 Stronic... ;) - tez fajnie skonfigurowane - ale te juz wiele ma w podstawie ;)

Opublikowano

Wiesz gdy wyposażałem f11 to przy cenie 210k nic nie miałem więc wolałem wywalić jeszcze 30k aby to mnie jakoś cieszyło . To było 15% więcej jak miałem przeznaczone .

Powiedzmy, że I8 będzie cena 600k i 15% do tego to 90k zł - a więc wszystko w normie :]

Największym atutem I8 jest spalanie i ekologia - a tu cena nie gra roli .

Dla przykładu podam Ci moją głupotę - kupiłem łódź z starym silnikiem Evinrude o mocy 225HP . Przy pełnej mocy paliło to ze 60l na godzinę . Dla oszczędności wydałem 40k zł za Yamahe 150HP i teraz pali mi 40l na godzinę . Na każdej godzinie oszczędzam 100zł :mad2: Dobrze , że żonę mam dobrą bo już dawno by mnie posłała z domu :norty:

I8 jeżeli naprawdę będzie jeździć jak R8 czy Galardo to nie będzie miał rywala na rynku ze względu na ekologie i uniwersalność .

Opublikowano

Dla przykładu podam Ci moją głupotę - kupiłem łódź z starym silnikiem Evinrude o mocy 225HP . Przy pełnej mocy paliło to ze 60l na godzinę . Dla oszczędności wydałem 40k zł za Yamahe 150HP i teraz pali mi 40l na godzinę . Na każdej godzinie oszczędzam 100zł :mad2: Dobrze , że żonę mam dobrą bo już dawno by mnie posłała z domu :norty:

Tutaj padłem ze śmiechu, aż kobiecie pokazałem i też się uśmiała... :cool2: jesteś mistrzem oszczędzania :) haha

I8 raczej nie będzie jeździć jak R8, chyba że jak r8 V8, masa niższa o 100kg a moc podobna (R8 V8 nie trzyma serii i zwykle ma 390- koni) jestem ciekaw kiedy będą pierwsze kazdy testowe tego samochodu.. ;)

Opublikowano
Tutaj padłem ze śmiechu,
:cool2: Czego się nie robi dla ekologi

Ogólnie to chyba bardziej przydatną furą w polsce była by tesla S - często jeżdżę z katowic do warszawy. Gdyby Tesla zamontowała na tej trasie swoje ładowarki to by było zajebiście .

BMW w tych warunkach ma się lepiej .

W norwegi za to jest odwrotnie , ładowarki wszędzie - tesla używa w nawigacji mapy google skonfigurowanej tak aby zawsze pokazywać najbliższe ładowarki lub planuje trasę tak aby można było doładować auto i przejechać ją całą .

W Stavanger i Oslo można codziennie przejechać się Teslą S , a jak chcesz to ci ją dadzą na weekend za free :mad2:

Może BMW w Polsce zrobi podobną akcję :cool2:

wujekwaldus - jeździłem I3 i bardzo mnie przeraziły wąskie opony :norty: , patrze na specyfikację I8 a tu to samo :duh: 195 z przodu i 215 tył na 20 calach . To auto sportowe na pewno nie będzie !

Opublikowano
Potwierdzam ,Tesla S jest super. Bmw w Stanach kosztuje 137 tys. USD :wink:
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Tutaj padłem ze śmiechu,
:cool2: Czego się nie robi dla ekologi

Ogólnie to chyba bardziej przydatną furą w polsce była by tesla S - często jeżdżę z katowic do warszawy. Gdyby Tesla zamontowała na tej trasie swoje ładowarki to by było [bAD] .

BMW w tych warunkach ma się lepiej .

W norwegi za to jest odwrotnie , ładowarki wszędzie - tesla używa w nawigacji mapy google skonfigurowanej tak aby zawsze pokazywać najbliższe ładowarki lub planuje trasę tak aby można było doładować auto i przejechać ją całą .

W Stavanger i Oslo można codziennie przejechać się Teslą S , a jak chcesz to ci ją dadzą na weekend za free :mad2:

Może BMW w Polsce zrobi podobną akcję :cool2:

wujekwaldus - jeździłem I3 i bardzo mnie przeraziły wąskie opony :norty: , patrze na specyfikację I8 a tu to samo :duh: 195 z przodu i 215 tył na 20 calach . To auto sportowe na pewno nie będzie !

No to jeszcze popatrz na wielkość kół. Powierzchnia styku z asfaltem jest prawie normalna.

SPRZEDAM swoje E87 123d - szczegóły na PW

Jak dbać o BMW: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=262051 . Awaryjność silników: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=70&t=221978