Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkim jestem tu nowy nie wiem czy w dobrym dziale pisze.

Mam taki problem ze w mojej e36 coś chyba jest nie tak z płynem w chłodnicy, bo po spokojnej jeździe jest płyn aż pod sam korek. i gdzieś ucieka bo jest trochę mokro przy korku i na węzach ale tylko trochę.Powiecie co może być przyczyną tego ? Nie dolewałem płynu aż pod sam korek. pozdrawiam

Edytowane przez Dechol
Opublikowano

Ok sprawdzę i napisze czy jest .

@Edit na zimnym silniku płyn stoi ciągle nic się nie przelewa przez tą dziurkę małą po lewej stronie jeśli o to ci chodziło . dzisiaj po przejechaniu 2 km do sklepu i z powrotem odkręciłem korek od chłodnicy i płyn był prawie pod samą górę a przed tym był z 10 cm od korka.

Opublikowano
przez tą mała dziurkę,po dodaniu gazu,płyn ma się przelewać jezeli tego nie ma,to układ jest zapowietrzony lub może się coś dziać z pompą
Opublikowano

Ok zaraz jeszcze zobaczę raz bo wcześniej nie dodawałem gazu.

@Edit Jednak jak dodam gazu to leci płyn tą dziurką. Zobaczę teraz po jeździe czy dalej sadzi ten płyn.

Opublikowano
Powiem wam że teraz nie widzę żeby wywalało płyn. Nie wiem czy nie miałem go za dużo przypadkiem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na zimnym max poziom płynu to pół zbiorniczka.

Zegary kupisz za niewielkie pieniądze.

Jaki silnik miała poprzednio?

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
W dowodzie jest wpisane 1.8 teraz jest z tego co mi wiadomo 2.5 bo poprzedni właściciel robił swapa