Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jadę sobie wczoraj na rondzie mając włączoną kontrolę trakcji i nagle coś przyhamowuje mi wóz i obcina moc, tak mniej-więcej o 50%. Samochód wpada w poślizg robimy obrót o 320 stopni, staje gaśnie (albo w takcie zgasł jakoś nie zauważyłem) Jesteśmy cali odpalam samochód z dłuższym kreceniem- wcześniej tego nie było. Pali się żółta kontrolka trakcji ASC i strasznie muli przy 4000 obrotow ledwo 60 na 2. Ktoś może spotkał się z czymś takim? Pozdrawiam

Opublikowano
jak chcesz jechac z kontrola trakcji bokiem :duh: :duh: :mad2: :mad2: to jest po to by auto nie wpadalo w poślizgi i dlatego auto hamuje i odcina moc bys nie mogl bokiem poleciec, wylacz kontrole trakcji calkowicie przytczymujac az zapiali ci sie zzlota kontrolka or recznego jakies 5 sek, moze czujnik ci sie zawiesił :Palbo sterownik
Opublikowano
Nie chciałem jechać bokiem :D tak wyszło... to nie ma nic do rzeczy. Próbowałem Twojego sposobu kontrolka cały czas się świeci i trzymanie guzika nic nie daje. Silnik pracuje równo zimny i ciepły tylko dalej nie ma siły na wstecznym bez sprzęgła gaśnie... :mad2:
Opublikowano
Nie koniecznie trzeba trzymać guzik żeby całkowicie wyłączyć widocznie wystarczy wcisnąć raz. Co do braku mocy sprawdź błędy czy się jakieś nie pojawiły to powinno nakierować cię na problem jeśli coś wskaże :) Ale skoro pali ci się cały czas kontrolka ASC to powinno
Opublikowano
Podłączyłem pod kompa pokazuje błąd Can data i mechanik mówił że jest błąd czujnika położenia wału. :|
Opublikowano
A mógłbyś powiedzieć coś więcej o tym błędzie, co tam pisało. Generalnie CAN oznacza Controller Area Network ale z samego rozwinięcia skrótu nie wiele mogę doradzić :)