Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od 2 dni jestem posiadaczem BMW e90 silnik 2.0 163 km rok 2007 i juz mam problemy, a mianowice na biegu jałowym autko co jakis czas zaszarpie ( zatrzesie buda ) oraz podczas jazdy czasem zaszarpie. Wszystko to to takie pojedyńcze szarpnięcia.

Czy macie jakieś pomysły lub ktoś z was już miał z tym problem.

Opublikowano
Hej . Jesli objawem jest chwilowa utrata mocy podczas jazdy ( szarpniecie) obstawialbym Czujnik impulsow walka rozrzadu. Koszt jakies 350zl za oryginal bez robocizny ktora skaplikowana nie jest :cool2:
Opublikowano
Obawiam się że zamontowano najtańszy czy zregenerowany dwumas bądź używkę, by tylko było w porządku przy sprzedaży. Problem niestety szybko powrócił ;/ Musisz dokładnie sprawdzić, wiesz już od czego zacząć.
Opublikowano
No i przy okazji sprawdż całą resztę jak należy i wymień to i owo :norty:
Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

powoli wychodzą rodzynki za 29000

dwumas albo jest walnięty albo nie więc nie ma znaczenia czy auto jest zimne czy nie

• Członkowie klubu
Opublikowano
powoli wychodzą rodzynki za 29000

dwumas albo jest walnięty albo nie więc nie ma znaczenia czy auto jest zimne czy nie

na aledrogo juz od 25tys. :mrgreen:

sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam byłem dzis na komputerze i pokazało blad 4B90 - rail- pressure monitoring on engine start po wykasowaniu i przepierdzieleniu auta juz nie wyskoczył ale wyskoczył taki bład 3F30 Rail- pressure sensor, signal

Mógłby ktoś powiedziec od czego mam zacząć bo wnioskuje że jest za małe cisnienie paliwa??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wtryski

To samo chciałem napisać. Też wg mnie wygląda na wtryskiwacz walnięty.