Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam kolegöw.

möj problem wize sie z bledem w IHKA blad SEnsor AUC nr 10 w INPA.

leitununterbrechung.przerwany obwöd.

ale sprawdzalem te 4 kable niebieski ,zölty i dwa brazowe. i jest przejscie na mierniku . do panelu klimy -niebieska duza wtyka .styki krancowe 12 i 13 i 23 oraz 24.

wszystkie maja przescie .kupilem nowy czujnik smrodu ten Figaro ts822 (bodajze) ma 6 nözek -ale tylko 4 sa zajete. :mad2:

i teraz z nowym czujnikem dalej blad blad sporadyczny -ale nie do skasowania

z mojä bee nie idzie sie nudzic
Opublikowano
Z tego co pamiętam to nóżki są zmostkowane 1i3, 6i4. Natomiast 2i5 to grzałka. Dobrze je przylutowałes w miejsce starego czujnika?
Opublikowano

jak to przylutowac?

ten czujnik wysunolem dlugimi szczypcami elektrycznymi .a ten nowy wlozylem.

jak to zlutowac?

jak go sie tylko wsuwa nözki sa od dolu-to gdzie ja mam podejsc lutownica?

ja mam 4 kable i jak wyjolem czujnik figaro to widac 46 dziurek ale tylko w 4 ech z nich widac metalowe koszulki.i tam tez sä przejscia az do niebieskiej duzej wtyczki w panelu klimatronika.

jak wyjme czujnik to pisze ze jest blad szaly .ale jak czujnik nowy wloze to pisze ze jest blad -ale juz sporadyczny.

ale tu czy tu skasowac sie nie da. :mad2:

http://www.google.de/imgres?sa=X&espvd=2&es_sm=122&biw=1280&bih=675&tbm=isch&tbnid=YahUkWKStDvikM%3A&imgrefurl=http%3A%2F%2Fforum.e46fanatics.com%2Fshowthread.php%3Ft%3D884216&docid=e81QMGerFlVbAM&imgurl=http%3A%2F%2Fi742.photobucket.com%2Falbums%2Fxx68%2Fvickumar%2FIMG_1152.jpg&w=640&h=480&ei=-_4tU7-uI4yWswaz-oD4Bw&zoom=1&iact=rc&dur=3582&page=1&start=0&ndsp=18&ved=0CHQQrQMwCg

Opublikowano
Ja zdarłem ten czarny plastik z tyłu i lutowałem czujnik. Chciałem mieć pewność, bo jak go wciskałem to tez wywalał bład.
Opublikowano

tez pomysl .ale potem go zakleiles zeby wilgoc od tylu nie wlazila. :P

ja dzis czujnik nowy wkladalem razem z programem DIS -do diagnozy mialem wl test ze musi byc miedzy 0volt a 4,5v .

przekrzywiajac palcem na bok czujnik lapal napiecie .bylo widac na ekranie laptopa.

wiec tam gdzie sä te male czarne zatrzaski trzymajace czujnik wcisnolem maly plastikowy klin od kladzenia kafelek.i przycisnolem z göry druga czescia obudowy.zamknolem ,skasowalem blad .jazda test i gitara :norty:

ale jakby na przyszlosc wywali blad to zrobie twoja metoda-rozetne od spodu ten plastik -zlutuje na fest i basta. :idea: :arrow:

Opublikowano
tez pomysl .ale potem go zakleiles zeby wilgoc od tylu nie wlazila. :P

Dokładnie, zakleiłem. Robiłem to z 5 lat temu i wszystko działa :) Tylko usunąć ten plastik to był koszmar ;)