Skocz do zawartości

xDrive a wymiana opon - przestroga - WAŻNE

Rekomendowane odpowiedzi

• 6 miesięcy temu...
  • Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Wyświetleń 326,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Popularne posty

• Oli, mieszany zestaw opon tylko z kompletem felg o różnej szerokości. Ten sam rozmiar opon - cztery jednakowe felgi. Inaczej układa, rozkłada się opona na węższych felgach z przodu, a inaczej ten

• Zbierac nie bedziesz bo jedynie sprzegla palisz w srodku i dostaniesz info w postaci ikonki 4x4 inactive, system jest prosty, nie wazne czy merc, audi, bmw, rr, kazdy z nich "polega" na obrotach kol,

• Tak na poważnie? Porównujesz opony, które nie są założone na felgi i nie napompowane a następnie wyciągasz wnioski?

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Mam na lato komplet mieszany 19" 275/35 tył i 245/40 przód. Opony z homologacją. Tylne są już zużyte i wymagają wymiany, natomiast przednie mają jeszcze sporo bieżnika - ok 6,3 mm. Czy w takim przypadku można wymienić tylko tył - dobierając ten sam model z homologacją, czy jednak należy wymienić komplet ? Dodam, że opony nie są jeszcze stare, mają 3 lata.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Hej, za radą kolegów z forum muszę zakupić zestaw mieszany opon, jako że felgi przód mam szerokość 8 ET44, tył to szerokość 9 i ET51 (felgi z oryginalnego m-pakietu)

Aktualnie mam 235/50 R18 przód i 255/45 tył R18, opony zostawiają bardzo dużą lukę w nadkolu i moje pytanie - czy ktoś ma 235/60 przód, 255/55 tył i powie czy opony bez problemu sie mieszczą i nie obcierają? Taki zestaw miałby jeszcze mniejsza różnice w obwodzie niż aktualne opony.

Z góry dziękuję za informację