Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Ogladałem Gran Coupe i GT.

Mam wątpliwości czy Gran Coupe nada się jako auto rodzinne dla rodziny 2+2, dzieciaki małe w fotelikach.

GT wygląda dość średnio...

Czy ktoś próbował GranCoupe z fotelikami z tyłu w praktyce?

Opublikowano
Felgi 8x18 ET 34 będą pasowały ale do f34 opony musisz mieć 225/50 a nie 225/45.

A założę do 3GT felgi 8x18 z ET43? Fabryczne mają ET34 czyli mamy 9mm różnicy. Opona oczywiscie 225/50.

Opublikowano
Ogladałem Gran Coupe i GT.

Mam wątpliwości czy Gran Coupe nada się jako auto rodzinne dla rodziny 2+2, dzieciaki małe w fotelikach.

GT wygląda dość średnio...

Czy ktoś próbował GranCoupe z fotelikami z tyłu w praktyce?

Oczywiście. Młody od urodzenia jeździ i 0 problemów. Zaraz pojawi się drugi wiec stestujemy opcje 2plus2

Opublikowano
Nie kopie ci w oparcie siedzenia?

Sent with handy.

Czasami jak jest niegrzeczny :) Ale ogólnie to wszystko ok.

Opublikowano
Dzieci wyrastaja i kopanie sie konczy w wieku 4-5 lat kiedy moga siedziec juz na podkladce. GT bedzie pewnie produkowany do 2020, wiec jeszcze przez kolejnych ladnych pare lat bedzie sensowna opcja wyboru.

2009-2013 E46 330iA; 2013-2014 E91 318dA; 2014-2016 F34 320dA; 2016-2019 F34 330xdA; 2018-2020 G30 540xiA

2020-2023 F98 X4M; 2022-2026 G08 iX3

Opublikowano

4-5lat i podkładka? :(

u mnie 4latka jeździ w foteliku 9-18kg z własnymi pasami jeszcze

a 7latka w foteliku 15-36kg i jeszcze w nim dłuuugo pojeździ

pomyśl jak chroniona jest głowa i szyja przy strzale z boku jak masz dziecko na podkładce...

Opublikowano

No i stało się...

Dojeżdżając do świateł uderzyłem inne auto.

Zderzak do roboty...

Mam jednak problem bo aktywował się system ochrony pieszych i maska odstaje na 20 cm...

Da się ją jakoś zamknąć?

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich.

Zaczne od tego ze udało mi sie przeczytać wszystkie posty i nie znudzić forum. Większość z nich byla naprawde bardzo wartościowa.

Od paru tygodni rozglądam sie za nowym samochodem w miare praktycznym. Oglądałem, testowałem wszystkie auta klasy premium średniej i średniej ale po przejechaniu sie (pierwszy raz w życiu) bmw serii 3 (2016)żadne auto no moze poza c-klasą kombi nie przypadło mi do gustu.

Byłem bliski zakupu 440i ale niestety rozsądek w postaci żony doradził wybór GT (tylnia kanapa, ilość miejsca).

Szukam auta z 2017 lub nawet używanego 330i bądź 340i GT w Xdrive z haat z w miare dobrym wyposażeniem ale po sprawdzeniu wszystkich salonów w kraju pozostają modele 2.0d lub 2.0i.

Moze któryś z forumowiczów ma namiar na benzyniaka krajowego w M pakiecie?

Pozdrawiam serdecznie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam Teil-Kasko
No to pójdzie po kieszeni... Ale chyba nie musisz w ASO...

Z benzyną ciężko coś znaleźć, ale dla chcącego nic trudnego. Jeśli cię nie zniechęca wyjazd za granicę to szukaj jahreswagen w de...

Sent with handy.

Opublikowano

Dzięki za sugestie ale wole krajową wersje. Forma leasingu konsumendzkiego bardzo mi odpowiada ewentualnie kredo.

Faktycznie jest 340i co prawda w skórze ale warto zadzwonić w poniedziałek - Dzięki Rufio.

Wyglada na wersje przedliftingową czy się mylę ?

Orientuje sie ktoś czy można alumienium w srodku wymienic na drewno poprzez ASO ?

Opublikowano
Dzięki za sugestie ale wole krajową wersje. Forma leasingu konsumendzkiego bardzo mi odpowiada ewentualnie kredo.

Faktycznie jest 340i co prawda w skórze ale warto zadzwonić w poniedziałek - Dzięki Rufio.

Wyglada na wersje przedliftingową czy się mylę ?

Orientuje sie ktoś czy można alumienium w srodku wymienic na drewno poprzez ASO ?

Opublikowano

Całkiem ciekawie to wygląda.

Zdwcydowanie lepiej niz srebrne dodatki.

A model, który podrzucił mi Rufio jest całkiem niezły mały przebieg ale nigdy nie może byz za dobrze więc fotele bez elektryki :/