Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak jak moe lubię 3GT to twoja jest mega fajna!!!! Na pewno przyjemnie się śmiga:)

Pozdrawiam :cool2:

male-bmw-2.png
Opublikowano
Jak rozwiązali problem brudzenia szyb przy opuszczaniu i podnoszeniu?

Chyba nie ma innego sposobu jak regularnie czyscic powierzchnie uszczelki i w miare mozliwosci unikac opuszczania mokrych szyb.

2009-2013 E46 330iA; 2013-2014 E91 318dA; 2014-2016 F34 320dA; 2016-2019 F34 330xdA; 2018-2020 G30 540xiA

2020-2023 F98 X4M; 2022-2026 G08 iX3

Opublikowano
Panowie dziś o 16:00 odebrałem auto z serwisu po montażu Performance Power Kit na 340 PS i 450 Nm.

Nawet jesli GT jezdzi sie bardziej dostojnie, to takie parametry robia z tego auta rajdowke.

Dokonales jedynego slusznego wyboru, gratuluje auta!

2009-2013 E46 330iA; 2013-2014 E91 318dA; 2014-2016 F34 320dA; 2016-2019 F34 330xdA; 2018-2020 G30 540xiA

Opublikowano

Pozdrawiam użytkowników bawarskiej marki ! Moje 3GT także pochodzi pochodzi z programu BMW PS - nabyłem je w grudniu 2016, rocznik 2015, 320d xd, typowy przebieg 19 000 km. W specyfikacji auta była cała litania za ponad 70 kzł (m.in. M pakiet, dostęp komfortowy, navi prof, sportowa automatyczna skrzynia, sportowe fotele, sport.kierownica, harman-kardon itd.) a lusterka składane ręcznie :duh: :( ! . Warto zwrócić uwagę przy zakupie auta z takiego programu czy faktycznie nie jest uszkodzone i czy wszystkie wymienione w specyfikacji elementy wyposażenia są obecne !!! U mnie nie było trójkąta, instrukcji po polsku, ponadto zapewne z racji użytkowania przez pracownika BMW w wyposażeniu zrezygnowano z usługi Service Inclusive, która jak wiadomo w nowych autach jest za darmo ( 5 lat/100000km). Samochód bezwypadkowy w rzeczywistości miał malowany fragment zderzaka przedniego co wyszło gdy oddałem go do profesjonalnego zabezpieczenia lakieru powłoką kwarcową. Określenie bezwypadkowy jak widać nie oznacza nieuszkodzony np. w skutek niewłaściwego parkowania na stocku, transportu itp.- pracownik salonu tłumaczył później, że o takich drobnych rzeczach nie wspominają w umowie bo to drobiazgi :shock:

Co do preferencji RWD, AWD- wybrałem x-drive; z tylnym napędem nie wjechałbym tej zimy do domu (działka na stoku, sprawdzone).Klekot diesla mi nie przeszkadza (to już mój drugi ) i przy rocznych przebiegach 30-35 kkm ten silnik wydawał się sensownym wyborem. Łańcuchem rozrządu będę się martwił jak przyjdzie na to czas.

Opublikowano

Witamy i gratulacje ;-) no ja też mam b. bogate wyposażenie są 4 grzane kanapy, navi prof, adaptacyjne swiatla, asystenty, automat, hak elektryczny, grzana sportowa kiera, headup, multifunkcja, tempomat z hamulcem.... katalog 65000 EUR

a lusterka łamię przed myjnią rękoma :P :P

ale tak to jest jak się bierze second hand niestety nie da się znaleźć ideału ale to było najbliżej (musiałem mieć jasny środek co ograniczyło auta z niemiec do 10-15% w ilości, reszta czarna).

Rozumiem, że to dopiero świeży nabytek teraz tak ?

Opublikowano
Autem jeżdżę już 3 miesiąc ale można by rzec nabytek świeży. Pierwszy raz mam do czynienia z niemiecką marką (nie licząc krótkotrwałego epizodu z Oplem), ostanie 9 lat to przygoda z Hondami (2 benzyny, jeden diesel- wszystkie niezwykle udane). Przed zakupem 3GT jeździłem Accordem kombi (180 KM) i szukałem czegoś co pozwoli na zapakowanie 5-osobowej rodziny, będzie miało nie mniejszy bagażnik od Tourera i silnik o zbliżonej mocy, no i może napęd AWD. Wybór oscylował więc między Mazdą 6, Subaru Outback a czymś ze stajni BMW. Mazda ładna (może nawet za ładna) i dość ostatnio popularna, niestety tylko z FWD (podobnie jak Honda), Subaru ma poważny problem z wałem korbowym w dieslach czego doświadczył niedawno kolega w pracy :( Natomiast moich dwóch znajomych (z resztą fanów marki Subaru) kupiło ostatnio 3-ki (sedan i kombi) i dość zachwalali swoje samochody a jeden nawet przejawiał objawy chorobliwego zafascynowania co wydało mi się dość podejrzane. Oglądnąłem w salonie te autka ale okazały się za małe na moje potrzeby. I wtedy mój wzrok przykuło Gran Tourismo - na pierwszy rzut oka mieszane uczucia estetyczne ale duże zaciekawienie... no i poszło. Kanapa z tyłu jest mistrzowska (oczywiście nie mówię o komforcie, tylko o przestrzeni :D ) Komfort jazdy przyzwoity, spalanie też. Skrzynia mogłaby być manualna ale w tej konfiguracji jest sportowy automat i już. To co najbardziej mnie irytowało to system SS, wyłączający silnik co chwilę- najbardziej uprzykrzające przed manewrami skrętu i opuszczania skrzyżowania. Ponieważ często zapominałem o jego dezaktywacji, po wizycie u specjalisty zmieniłem jego funkcjonowanie- teraz działa tylko gdy się go włączy przyciskiem (normalnie pozostaje zdezaktywowany). Na razie to tyle spostrzeżeń z krótkiego użytkowania.
Opublikowano
Pozdrawiam użytkowników bawarskiej marki ! Moje 3GT także pochodzi pochodzi z programu BMW PS - nabyłem je w grudniu 2016, rocznik 2015, 320d xd, typowy przebieg 19 000 km. W specyfikacji auta była cała litania za ponad 70 kzł (m.in. M pakiet, dostęp komfortowy, navi prof, sportowa automatyczna skrzynia, sportowe fotele, sport.kierownica, harman-kardon itd.) a lusterka składane ręcznie :duh: :( ! . Warto zwrócić uwagę przy zakupie auta z takiego programu czy faktycznie nie jest uszkodzone i czy wszystkie wymienione w specyfikacji elementy wyposażenia są obecne !!! U mnie nie było trójkąta, instrukcji po polsku, ponadto zapewne z racji użytkowania przez pracownika BMW w wyposażeniu zrezygnowano z usługi Service Inclusive, która jak wiadomo w nowych autach jest za darmo ( 5 lat/100000km). Samochód bezwypadkowy w rzeczywistości miał malowany fragment zderzaka przedniego co wyszło gdy oddałem go do profesjonalnego zabezpieczenia lakieru powłoką kwarcową. Określenie bezwypadkowy jak widać nie oznacza nieuszkodzony np. w skutek niewłaściwego parkowania na stocku, transportu itp.- pracownik salonu tłumaczył później, że o takich drobnych rzeczach nie wspominają w umowie bo to drobiazgi :shock:

Co do preferencji RWD, AWD- wybrałem x-drive; z tylnym napędem nie wjechałbym tej zimy do domu (działka na stoku, sprawdzone).Klekot diesla mi nie przeszkadza (to już mój drugi ) i przy rocznych przebiegach 30-35 kkm ten silnik wydawał się sensownym wyborem. Łańcuchem rozrządu będę się martwił jak przyjdzie na to czas.

Gratulacje!

pozdrawiam

qba_m

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów :handshake:

To mój pierwszy post

Czekam na swoje 3GT- ma być podobno jeszcze w tym tygodniu.

To moje drugie BMW- pierwsze (F31 LCI) odjechało spod domu chociaż wcale tego nie chciałem :zlosc:

Tym razem wybór padł na 3GT z silnikiem benzynowym.

Zobaczymy.

Na pocieszenie nie odmówiłem sobie prawie niczego.

Prawie to z przyzwoitości :8)

Zrezygnowałem z komfortowego dostępu- nie wiem czy dzięki temu systemowi auto zostało skradzione ale myślę że nie było bez związku- mimo zadowolenia z tej opcji wiele złego się nasłuchałem na policji i w ubezpieczalni.

Informacje z internetu tylko postawiły kropkę w tym temacie.

Poza tym to chyba jest wszystko co było we wszystko- mającym poprzedniku i więcej.

-330i xD + sportowy ZF

- kolor- szary mineralny- chyba nie spotkałem się z takim 3GT na tym forum

- M-pakiet + shadow line + przyciemniane szyby + 19"

- adaptacyjne zawieszenie i sportowe hamulce

- HK + head-up + navi prof + kamera

- panorama + swiatła adapt. led

- są i pomniejsze dodatki jak podgrzewane fotele, ostrzeżenie o zmianie pasa ruchu, składane lusterka czy ogrzewanie kierwnicy i inne...

Zobaczymy- czekam na info od dealera kiedy odbiór przebierając nóżkami

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To będzie 3GT lci?? Czekam na galerie ;)

Ubezpieczenie wyplacilo?

Dostęp komfortowy to chwila i auta niiiiii ma

male-bmw-2.png
Opublikowano (edytowane)

Tak- LCI

Właśnie dostałem info że auto dziś w Klaeszczowie- skład centralny BMW.

Teraz transport do dealera.

Załatwiam już leasing.

Wszystko trochę trwa.

Liczę że jednak uda się do końca tygodnia odebrać :-P

Ubezpieczyciel wypłacił ubezpieczenie po 4 tygodniach (PZU).

Policja właśnie zamknęła dochodzenie (po ponad 2 miesiącach- zadzwonili że niestety nie udało im się znaleźć auta i żebym podjechał podpisać jakieś papiery)

A pewnie tak się starali...

Wogóle afera była z BMW PL bo po kradzieży zwróciłem się do dealera i BMW PL o udostępnienie nr karty sim i imei urządzenia Intelligent Emergency Calling.

Policja zwróciła się o to samo- chcili ustalic położenie auta.

Ale.....BMW odmóiwło udostępnienia danych.

Uwierzcie że zabolało- poczułem wtedy po której stronie stoi producent.

Niesmak pozostał i pewnie pozostanie

Edytowane przez mihoo888
Opublikowano

A galeria będzie

Na pewno

Obiecuję

Zamówiłem też czarne nerki- ale nie z M-perfomance tylko w auto-dynamics- takie z podwójnym użebrowaniem jak w M3

Opublikowano
Niezle nabiera predkosci, przy czym dzwiek silnika nie jest nachalny, co na pewno docenisz wozac male dziecko

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chcę wrócić na chwilę do tematu hałasu we wnętrzu. Jest to kwestia szalenie subiektywna, ale może ktoś mi podpowie.

Mam zamiar przesiąść się na 3GT z X3. W X3, silnik 2,0d a więc podstawowy (który zresztą rozleciał się, ale to inna historia), czułem wyraźny dyskomfort przy prędkościach powyżej 140-150 km/h, głównie za sprawą wiatru. Przyczyną były w mojej opinii dość pionowa szyba przednia i potężne lusterka boczne. Czy 3GT można jakoś porównać pod tym względem. Opinia na temat hałasu pochodzącego od silnika też mnie oczywiście interesuje, ale zakładam że kupię tym razem duży silnik.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ostatnio zauważam szum pochodzący z okolic słupka B przy prędkościach powyżej 120. Nie wiem tylko czy to kwestia uszczelki czy po prostu się przyzwyczaiłem do ciszy po przesiadce i teraz bardziej zauważam zmiany.

Oprócz tego i szumu opon w aucie jest cicho.

Send with Tapatalk...

Opublikowano
Glowne zrodla halasu to bezramkowe szyby, szum z okolic nadkola i dach panoramiczny. Czterocylindrowy diesel w BMW do najcichszych nie nalezy, przy wiekszym silniku jest duzo lepiej.

Opublikowano
Mi się wydaje, że to lustra hałasują... bo jakby przy słupku pionowym nie ma tak głośno jak w przedniej części szyby bocznej...... panorama jak zasunięta roletką jest wyraźnie ciszej jak otwarta więc też coś na pewno dociera.
Opublikowano
U mnie byly w poprzedniej, prawdopodobnie z zawieszenia, odglos jakby luznej polki w bagazniku. Pojawial sie jedynie przy niskich temperaturach. W obecnym nie ma zadnych odglosow.